Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, zondag 28 maart 2004[pic]zondag 28 maart 2004       
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Lastige cafébezoeker aangehouden

Vrijdagavond kreeg een medewerkster van een café aan de Smetiusstraat door een bezoeker gesmolten kaarsvet over zich heen. De bezoeker weigerde daarop zijn naam op te geven om de schade te kunnen verhalen en weigerde tevens om de zaak te verlaten. De man, een 47-jarige Arnhemmer, is daarop door de politie aangehouden voor vernieling. Bij zijn aanhouding werd bij de man een verboden busje CS-gas aangetroffen. Ook begon hij de politiemensen luid te beledigen. Ook voor die laatste feiten krijgt de man een proces-verbaal.


Fietsendief aangehouden

Een politieman, die zaterdagmorgen in zijn vrije tijd aan het winkelen was, zag dat op Plein 1944 een man bezig was een fiets te stelen. Hij hield de man aan en waarschuwde telefonisch zijn collega's. Omdat de verdachte zich tegen zijn aanhouding verzette moest hij met gepast geweld in bedwang worden gehouden. De verdachte is een 24-jarige Nijmegenaar. De fiets die hij wilde stelen is eigendom van een 44-jarige Nijmeegse.


Veiligheidscontrole in Dukenburg

Vrijdagavond heeft de politie een grote veiligheidscontrole gehouden in de wijk Dukenburg. Hierbij werd samengewerkt met de douane. Er werden 77 blaastesten afgenomen. Dit leverde 5 bestuurders op die te veel hadden gedronken. Twee daarvan hadden zo veel gedronken dat hun rijbewijs is ingevorderd. Tevens kregen 22 automobilisten een bekeuring omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen. 11 konden hun kentekenbewijs niet laten zien. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van onjuiste verlichting en het niet dragen van de autogordel.


Man aangehouden voor bedreiging

Een medewerkster van een winkel op het Centraal Station werd zaterdagmorgen bedreigd door een man om de tien minuten een blikje bier kwam kopen en bijna te dronken was om op z'n benen te staan. De man begon te dreigen toen de medewerkster het onverantwoord vond om de man nog meer bier te verkopen. De verdachte, een 35-jarige Nijmegenaar werd aangehouden en ingesloten.


Man aangehouden voor belediging en bedreiging

Een 35-jarige Nijmegenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij een politieman op luide toon had beledigd. Dat gebeurde op de Tweede Walstraat terwijl de politieman enkele bekeuringen uitschreef voor foutparkeren. Ondanks het feit dat enkele vrienden van de man hem probeerden te kalmeren bleef de man schelden. Nadat hij was aangehouden bedreigde hij de politieman. De ma n werd ingesloten.


Gestolen auto

Vanaf de Waalkade is zaterdagmorgen een zwarte BMW 523 met het kenteken KLE-GM450 gestolen. Een man uit Kleve (D) deed aangifte.


Woninginbraken
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de St. Annastraat. De achetrdeur werd open gebroken. Uit de woning werd een laptop weggenomen. De 34-jarige bewoonster deed aangifte.
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Beijensstraat. Men kwam binnen door via een bovenlicht naar binnen te klimmen. De 27-jarige bewoner mist een computer en een portemonnee.


District Tweestromenland
Groesbeek - woninginbraak

Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Mooksebaan. Een ruit van de achterdeur was ingegooid. De hele woning is doorzocht. De 72-jarige bewoner mist geld en sieraden.


District De Waarden
Culemborg - insluiping

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden uit een woning aan het Antoon Coolenpad een DVD-speler en een videorecorder gestolen. Men kon de woning binnen komen door de niet afgesloten tuindeuren. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.


Velddriel - insluiping

De 47-jarige bewoner van een woning aan de Drielse Veldweg deed aangifte van diefstal van een DVD-speler en een draadloze telefoon. Door een niet afgesloten achterdeur was men de woning binnen gekomen.


Kerkdriel - crossmotor gestolen

Uit een schuur aan de Koninkrijksstraat is tusssen maadag 22 en dinsdag 23 maart een crossmotor gestolen. De motor is van het merk Honda, type CR Technosel. Aangifte deed een 20-jarige inwoner van Kerkdriel.


Buurmalsen - éénzijdig ongeval

In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 41-jarige inwoner van Haaften op de Rijksstraatweg in Buurmalsen tegen een boom. De man raakte daarbij gewond en werd per ambulance overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Utrecht. Omdat de adem van de man rook naar alcoholhoudende drank werd hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.


Rijswijk (Gld) - man aangehouden met radardetector en valse kentekenplaat

Bij een verkeerscontrole op de N320 bij Rijswijk werd een 19-jarige automobilist uit Veenendaal staande gehouden. De man had op zijn auto een blauw zwaailicht gemonteerd. De lamp was op het moment van controle niet in werking. In de auto trof de politie een radardetector aan. Deze is sinds befin 2004 verboden. Aan de achterzijde van de auto had de man een valse kentekenplaat gemonteerd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Daar kreeg hij een aantal processen-verbaal.


Zuilichem/Rossum - alcoholcontrole

Afgelopen nacht is een alcoholcontrole gehouden op de Van Heemstraweg in Zuilichem en op de Burg. Van Randwijckstraat in Rossum. Daarbij werden 831 blaastesten afgenomen. Van deze bestuurders bleken 6 te veel gedronjken te hebben. Zij kregen allen een proces-verbaal.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op vrijdag 26 maart

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Malden    Rijksweg     10.45 -     50     1493 57   68    
                       12.30                              
Heilig    Nijmeegsebaan13.15 -     50     2342 155  81    
Landsticht             17.00                              
ing                                                       

Snelheidscontrole op zaterdag 27 maart

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  St.          09.00 -     50     1121 124  79    
          Annastraat   12.00                              
Nijmegen  Graafseweg   20.30 -     50     660  54   87    
                       22.00                              
Heilig    Nijmeegsebaan12.15 -     50     1846 222  113   
Landsticht             15.15                              
ing                                                       

Videosurveillance

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de videosurveillanceauto met hoge snelheid ingehaald door een andere automobilist. Tijdens het volgen bleek de bestuurder er een gevaarlijke rijstijl op na te houden. Op de Broekstraat kon hij worden staande gehouden. De man, een 23-jarige Wijchenaar, moest zijn rijbewijs inleveren.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --