D66

Persbericht D66 | zondag 28 maart 2004

Drie vrouwen aan top Euro-lijst D66
partijleden kiezen voor combinatie van vernieuwing en ervaring

De top drie van de D66-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van 10 juni bestaat uit vrouwen. Lijsttrekker is Sophie in ´t Veld. Op twee staat zittend Europarlementariër Johanna Boogerd - Quaak. Op plaats drie nieuwkomer Margriet de Jong. Eerste man op de kandidatenlijst is te vinden op plaats vier: huidig voorzitter van de D66-delegatie in het Europees Parlement, Bob van den Bos.

Met deze uitslag hebben de leden van D66 gekozen voor een mix van vernieuwing en ervaring. Lijsttrekker Sophie in ´t Veld (40) is weliswaar voor velen een nieuw gezicht, maar is reeds sinds lange tijd werkzaam bij de fractie van de Europees Liberaal Democraten (ELDR) in het Europees Comité van de Regios. Daarvoor was zij o.a. werkzaam als medewerker in het Europees Parlement.

Johanna Boogerd (60) keerde begin 2003 terug als lid van het Europees parlement na het vertrek van Lousewies van der Laan naar de nationale politiek. Johanna Boogerd maakt zich sterk voor het beschermen van de privacy van burgers bij de uitwisseling van vluchtgegevens tussen de VS en de EU, mediaconcentraties, pensioenbeleid en het voorkomen van octrooien op software.

Margriet de Jong (43) is werkzaam als coördinator Internationale Betrekkingen bij de Nederlandse Museumvereniging. Binnen D66 is zij betrokken bij projecten van de D66-stichting International Democratisch Initiatief in Bosnië-Herzegovina. Margriet de Jong was tot vorig jaar fractievoorzitter van D66-statenfractie Flevoland.

De complete kandidatenlijst van D66 voor de Europese Verkiezingen:
1. Sophie in ´t Veld

2. Johanna Boogerd - Quaak

3. Margriet de Jong

4. Bob van den Bos

5. Suzanne Dekker

6. Simone Filippini

7. Unico van Kooten

8. Robert van Lente

9. Jasper Diekema

10. Bas van Drooge

11. Bram Houtenbos

12. Pierre Wimmers

13. Jørgen van Nistelrooij

14. Nanne Roosenschoon

//////