1e persbericht van zondag 28 maart 2004

Eindhoven 28-03-2004 - Berichten uit de regio

Noord-Brabant: Verdachten van stroperij aangehouden

Na een gezamenlijk rechercheonderzoek van de Brabantse politiekorpsen zijn zaterdagochtend in een woning in Roosendaal vier verdachten van stroperij aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Roosendaal en drie Eindhovenaren van 37, 42, en 51 jaar. Die ochtend zijn in de woning in Roosendaal en in een woning in Eindhoven huiszoekingen gedaan waarbij vuurwapens en gestroopt wild werden aangetroffen. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Aanrijding met twee doden

Op de John F. Kennedylaan is zondagochtend rond 5.00 uur door nog onbekende oorzaak een 24-jarige automobilist uit Sint Oedenrode de controle over zijn voertuig verloren en tegen een reclamezuil aan de rechterkant van de weg gebotst. De man reed richting Son. De bestuurder en zijn 20-jarige bijrijder, eveneens uit Sint Oedenrode, zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden.

Eindhoven: Brand in woning

Op de Hagenkampweg Noord is zondagochtend rond 8.15 uur brand uitgebroken in een woning. De bewoners konden tijdig het pand verlaten. De politie heeft uit voorzorg in totaal acht woningen aan de Hagenkampweg Noord ontruimd. De bewoners werden door de politie overgebracht naar het hoofdbureau aan de Mathildelaan, dat als opvanglocatie diende. In totaal hebben elf mensen hier gebruik van gemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer en wie eventueel terug kan naar zijn woning.

De brandweer gaf rond 9.35 uur het sein brand meester en is doorgegaan met nablussen. De woning waar de brand is uitgebroken heeft behoorlijke schade opgelopen. Ook twee aangrenzende woningen werden door de brand beschadigd. Daarnaast liepen deze panden ook behoorlijke rook- en waterschade op. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Eindhoven: Pallets in brand

Op een bedrijventerrein aan de Mispelhoefstraat is zondagochtend rond 5.40 uur een grote hoop pallets en sloophout in brand gevlogen. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Eindhoven: Fietster gewond

Op de kruising Fellenoord John F Kennedylaan is zaterdag rond 2.00 uur een 21-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt. Zij stak vanaf een oversteekplaats aan de John F. Kennedylaan de Fellenoord over toen het verkeerslicht op rood stond en werd vervolgens geschept door een 23-jarige automobilist uit Helmond. De fietster liep een hersenschudding en enkele kneuzingen op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een 19-jarige Eindhovense, die achterop de fiets zat bij het slachtoffer, bleef buiten een schaafwond ongedeerd.

Eindhoven: Inbrekers overlopen

Op het terras van een woning aan het Krabbendampad zijn zondag rond 3.45 uur twee Eindhovenaren van 20 en 21 jaar aangehouden. Het duo zou proberen om in de woning in te breken. De bewoonster signaleerde het tweetal op het terras en belde meteen de politie, waarop de verdachten zijn aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Verdachten aangehouden

Na een melding van een vechtpartij tussen diverse personen op de Blasiusstraat is zondag rond 3.20 uur een 20-jarige inwoner van Deurne aangehouden. De politie zag de verdachte tegen een auto van een tot nu toe onbekend gebleven persoon schoppen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan. Toen de rust weer was wedergekeerd werd plotseling de ruit van een horecagelegenheid aan de Blasiusstraat vernield. Hiervoor werd een 19-jarige man uit Vlierden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Auto tegen boom

Op de Oude Grintweg is zondagochtend rond 5.40 uur een 32-jarige automobilist uit Wintelre door nog onbekende reden de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij tegen een boom. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt een bloedproef afgenomen bij het slachtoffer om te kijken of er drank in het spel is.

Valkenswaard: Aanrijding met beknelling

Op de Maastrichterweg (rijrichting Belgische grens) is zondagochtend rond 5.40 uur een 19-jarige automobilist uit Valkenswaard door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloren. Hij kwam in de rechterberm terecht waar hij tegen struiken en bomen is gebotst. Op de weg lagen diverse grote takken. De auto werd vervolgens door de hulpdiensten in de berm onder een hoop takken aangetroffen. De man zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer bevrijd. Hij is met verwondingen aan onder meer longen en nieren overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de automobilist wordt een bloedproef afgenomen om te kijken of hij mogelijk onder invloed van alcohol was.