Politie Zaanstreek-waterland


14:44 26-MRT-04
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG

Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdagmiddag een 41-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De politie werd gewaarschuwd door een getuige, die op de Jaagweg achter de verdachte reed. De getuige zag dat de Purmerender over de hele breedte van de weg slingerde. Ter hoogte van Ilpendam reed hij volgens de getuige met een snelheid van ongeveer 60 km per uur een paar honderd meter over het fietspad. Twee meisjes die hem op de fiets tegemoet kwamen, konden hem ternauwernood ontwijken. Vervolgens reed de verdachte de Jaagweg weer op, kwam met zijn rechterwielen in de berm terecht en raakte daarbij een paal. Ondanks dat zijn rechterbuitenspiegel hierdoor afbrak, vervolgde de man zijn weg met een snelheid ongeveer 100 km per uur. Kort daarna botste de Purmerender tegen de achterkant van een voor hem rijdende auto aan. Door de getuige en omstanders werd de man tegengehouden en overgedragen aan de politie. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. De blaastest gaf aan dat de man niet onder invloed was van alcohol. Op het bureau werd door een GG&GD-arts bloed afgenomen, voor controle op drugs en medicijnen.
Op basis van het opgemaakte proces-verbaal kan de rechter besluiten de rijbevoegdheid van de verdachte in te trekken. Daarnaast kan het CBR, op basis van de uitslag van een rijvaardigheidsonderzoek, het rijbewijs intrekken.

16:10 26-MRT-04
loc.: WORMERVEER, KERKSTRAAT

Fietsendief aangehouden

De politie heeft een 14-jarige jongen uit Krommenie aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Na de melding dat vanaf de Zuiderhoofdstraat blauwe herenfiets was gestolen, stelden politiemensen een onderzoek in in de omgeving. Op de Kerkstraat zagen zij de verdachte op een soortgelijke fiets rijden. Toen de politiemensen de jongen aanspraken, bekende hij dat de fiets gestolen was. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Omdat uit onderzoek bleek dat de Krommeniër ook nog als verdachte kan worden aangemerkt voor een aantal diefstallen uit bejaardentehuizen en sporthallen, werd hij in verzekering gesteld.

19:26 26-MRT-04
loc.: ZAANDAM, FRANS HALSSTRAAT

Jongen (8) geschept door auto

Een 8-jarig jongetje uit Zaandam is gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. De automobiliste, een 32-jarige vrouw uit dezelfde plaats, reed over de Frans Halsstraat in de richting van de Provinciale weg Zaandam-Castricum. Het jongetje kwam plotseling tussen de daar geparkeerde auto's uit en stak de weg over. De automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongetje werd met een snee in zijn voorhoofd overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

23:09 26-MRT-04
loc.: PURMEREND, WIKKEHOF

Dronken Purmerender aangehouden

De politie heeft een 36-jarige Purmerender aangehouden voor openbare dronkenschap. Politie en ambulance kwamen ter plaatse omdat er een onwel geworden persoon op straat zou liggen. Dat bleek een man te zijn die een uur eerder door de politie het Waterlandziekenhuis was uitgezet. De politie werd toen gewaarschuwd door een taxichauffeur die de man daar had afgezet, waarbij onenigheid was ontstaan over de ritprijs. Op het Wikkehof werd de man, na onderzoek door het ambulancepersoneel, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ter ontnuchtering een paar uur ingesloten.

02:22 27-MRT-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Vier Purmerenders ingesloten

Drie vrouwen van 17, 18 en 34 jaar uit Purmerend en een 28-jarige man uit dezelfde plaats zijn door de politie aangehouden. Surveillerende agenten zagen de drie vrouwen ruziemaken voor een café op de Koemarkt. Zij wilden het cafë in, maar werden niet toegelaten. Toen de 18-jarige de politiemensen begon uit te schelden, werd zij gevorderd het plein te verlaten. Toen ze dit niet deed, werd ze aangehouden. Omdat de 17-jarige vrouw de aanhouding door duw- en trekwerk probeerde te beletten, werd ook zij aangehouden. De 34-jarige werd aangehouden omdat zij een agent met haar handtas sloeg. Er moesten meerdere politiemensen aan te pas komen om de omstanders op afstand te houden. Eén van hen, een 28-jarige Purmerender, wilde na herhaaldelijk vragen en vorderen niet weggaan en werd ook aangehouden. Het viertal werd ingesloten op het politiebureau en na verhoor heengezonden.

05:17 27-MRT-04
loc.: EDAM, CORNELIS DOETSSTRAAT

Zoekactie politie naar inbreker

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van de Cornelis Doetsstraat met behulp van een politiehond een zoekactie gehouden naar een inbreker. Een bewoner van een woning aan de genoemde straat, betrapte de inbreker toen deze via een raam naar buiten klom. De onbekende man ging er met een portemonnee vandoor. De zoekactie van de politie bleef helaas zonder resultaat.

08:05 27-MRT-04
loc.: ASSENDELFT, ZUIDERWEG

Woninginbreker aangehouden

Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de politie aangehouden nadat hij uit een woning een portemonnee zou hebben gestolen. De bewoner van een woning aan de Zuiderweg zag de man van zijn erf wegfietsen en ontdekte daarna dat er een portemonnee weg was. De zoon des huizes volgde de man en waarschuwde de politie. De politie kon de man op de Communicatieweg aanhouden en de portemonnee retourneren aan de eigenaar. De verdachte bekende de diefstal en verklaarde dat hij de paarse damesfiets waarop hij reed ook gestolen had. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets.

13:59 27-MRT-04
loc.: WORMERVEER, DE MEI

Woningen ontruimd wegens gaslek

Zes woningen aan De Mei zijn ontruimd nadat een bewoner in zijn woning een gaslucht rook. De bewoner hoorde de gasleiding sissen en draaide hierop de hoofdkraan dicht, schakelde de stroom uit, opende ramen en deuren en waarschuwde de politie. Uit metingen van de brandweer bleek er inderdaad een hoge concentratie gas in de woning aanwezig te zijn. De politie waarschuwde NUON om het lek op te sporen. Nadat uit metingen bleek dat het gevaar was geweken, konden de bewoners naar hun woningen terug.

16:17 27-MRT-04
loc.: ZAANDAM, DIEDERIK SONOYWEG

Drie aanhoudingen na diefstal uit kleedkamer

De politie heeft drie 15-jarige jongens uit Heemskerk aangehouden op verdenking van diefstal uit kleedkamers van een sportcomplex. Getuigen zagen de drie met lege sporttassen de kleedkamers ingaan en met volle tassen weer weggaan. Vervolgens zouden uit de kleedkamer onder andere sierraden en een aantal portemonnees, horloges en mobiele telefoons te zijn verdwenen. In totaal zouden ongeveer 30 mensen slachtoffer zijn geworden van diefstal. Een van de getuigen noteerde het kenteken van de auto waarmee het drietal vertrok. Deze auto werd aangetroffen in Heemskerk. Na onderzoek konden twee verdachten door de politie in hun woning worden aangehouden. De derde verdachte meldde zich vrijwillig aan het bureau en bracht een deel van de buit mee. De politie onderzoekt nog wat er precies is gestolen en waar de rest van de buit is.

22:40 27-MRT-04
loc.: ZAANDAM, BERGUMERMEER

Zaandammers aangehouden voor joyriding

De politie heeft vier Zaandammers van 14, 15, 16 en 18 jaar aangehouden voor joyriding. Politiemensen in burger zagen het viertal in een auto op de parkeerplaats rijden van sportpark de Kalverhoek. Ze vielen op doordat zij voortdurend rondjes reden over de parkeerplaats en steeds wisselden van bestuurder. Op het Bergumermeer werd de auto door de politie aan de kant gezet. Geen van de vier jongens bleek in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto bleek van de ouders van een van de verdachten te zijn. Hij had deze zonder toestemming meegenomen. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

05:37 28-MRT-04
loc.: WORMERVEER, CONSTANTIJN HUYGENSSTR

Woningen ontruimd wegens brand

Politie en brandweer zijn zondagochtend uitgerukt voor een brand in een schuur achter een woning. Omdat het vuur naar de woning oversloeg, werd door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. De bewoners van deze en van twee naastgelegen woningen werden door de politie uit de woning gehaald. De in totaal acht personen werden bij kennissen en familie ondergebracht. Tijdens het blussen ontploften twee gasflessen die in de schuur stonden. Een derde gasfles kon door de brandweer worden geborgen. De brandweer kon de schade aan de woning beperkt houden, de schuur brandde volledig uit. Rond 06.45 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

05:47 28-MRT-04
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Vier jongens aangehouden voor vernieling en brandstichting

De politie heeft een viertal jongens aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting. De politie werd gewaarschuwd door een getuige, die zag dat een groepje van vier jongens bij station Zaandam een auto, fietsen en ruiten aan het vernielen waren. Op basis van de opgegeven signalementen startte de politie een zoekactie. Later kwam een melding binnen dat op het Fanfarehof een auto in brand stond. Daarbij waren vier jongens weggerend. Kort daarna zagen politiemensen in de aangrenzende woonwijk twee jongens, een 18-jarige Zaandammer en een 17-jarige Amsterdammer, in een tuin staan. Omdat zij aan het signalement voldeden, werden zij aangehouden. De twee andere verdachten, een 15-jarige Zaandammer en een 17-jarige jongen uit Purmerend, werden op de P A van Meverstraat in de kraag gevat. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


---- --