Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 maart 2004


Onderwerp: aanhouding man met pistool.


De Doetinchemse politie heeft kort voor middernacht op de Bilderdijkstraat een 33-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, die ervan verdacht wordt kort daarvoor op de Rozengaardeseweg een jongeman op een fiets met een pistool te hebben bedreigd.
De man is ingesloten en de politie zoekt contact met de onbekende fietser en andere getuigen.


De politie kreeg rond 23.15 uur een melding, dat op de Rozengaardeseweg een manspersoon achter een jongeman op een fiets aanrende en daarbij met een pistool zwaaide en dreigende uitlatingen deed. Volgens de melding was er ook al een schot gevallen.


De verdachte zou richting de J.F. Kennedylaan rennen en diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in. Op de Bilderdijkstraat ter hoogte van de kerk werd een man aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en het pistool, dat hij bij het zien van de agenten op de grond had laten vallen werd veilig gesteld.


Uit een eerste onderzoek bleek het om een seinpistool te gaan en de verdachte bleek meerdere alarmfakkels bij zich te hebben. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord.


De politie is op zoek naar de jongeman, die door de verdachte werd bedreigd. Van hem is een beperkt signalement bekend. Hij is ongeveer 18 jaar en mogelijk van Turks- of Marokkaanse origine. Naast de betrokken jongeman zoekt de politie contact met andere personen, die mogelijk ook bedreigd zijn of als getuige iets hebben gezien.


Einde bericht



---- --