Politie Noord- en Oost Gelderland


-* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 maart 2004


Nog geen vuurwapen bij lijnbus Vaassen


De politie geeft aan dat bij het incident met de lijnbus in Vaassen, afgelopen donderdagavond, zeer waarschijnlijk geen beschieting met een vuurwapen heeft plaats gevonden. Het onderzoek wordt voortgezet.


Uitgebreid technisch onderzoek doet sterk vermoeden dat uiteindelijk geen vuurwapen is gebruikt . Op verzoek van de politie doet het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) nog wel een laboratoriumonderzoek naar de mogelijkheid van het gebruik van een vuurwapen. De uitslag hiervan zal naar verwachting nog wel enige tijd in beslag nemen.


De eerdere vermoedens van de politie dat er wel een vuurwapen was gebruikt, waren gebaseerd op de waarneming van een getuige en het eerste globale onderzoek aan de bus, waarbij ronde gaatjes in de ruit werden aangetroffen.
Hoe het incident, heeft kunnen plaats vinden en welk voorwerp daarbij is gebruikt wordt nader onderzocht. Het buurtonderzoek is thans nog niet afgerond en wordt de komende week voortgezet.


Donderdagavond rond 19.45 uur werd met een harde knal een zijruit van een rijdende lijnbus op de Krugerstraat in Vaassen vernield. Getuigen die iets van het incident hebben gezien of daarover informatie hebben en die nog geen verklaring bij de politie hebben afgelegd worden verzocht contact met de politie op te nemen onder nummer 0900-8844.


Einde bericht



---- --