Politie Drenthe

zondag 28-03-04

Hoogeveen 28-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Mobiele hennepkwekerij opgerold
HOOGHALEN Tijdens controle zijn agenten zondagmorgen op de Geelbroekerweg op een mobiele hennepkwekerij gestuit. Een caravan stond geparkeerd in de berm. De ramen van de caravan waren afgepakt. In de caravan vond de politie 32 nagenoeg volwassen planten, er hing een assimilatielamp en buizen voor lucht toevoer. De hele caravan is meegenomen, de planten zijn vernietigd.

Dieven gepakt
GASSELTERNIJVEEN Door het alerte optreden van een getuige heeft de politie drie verdachten van inbraak kunnen aanhouden. De mannen hebben ingebroken bij een winkelbedrijf aan de Gasselterweg. Ze hebben uit het kantoor sigaretten, geld, telefoonkaarten en postzegels weggenomen. De verdachten afkomstig uit Groningen (31,34 en 43 jaar) zijn overgebracht naar het politiebureau.

Politie pakt computerracer
HOOGEVEEN Om halfzes zondagmorgen heeft de politie een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden. Op de Kanaalweg zagen agenten de jongeman rijden in een auto. De automobilist slingerde en reed met hoge snelheid. De jongeman gaf aan geen rijbewijs te hebben. Hij achtte zich zelf wel in staat een auto te besturen, volgens eigen zeggen had hij dit geleerd achter de computer. De jongen reed zonder toestemming in de auto van zijn vader. Bij de alcoholtest blies hij 2 promille. De politie heeft een dagvaarding gegeven, de jongeman kan een boet verwachten voor het rijden onder invloed van een aanzienlijk bedrag en ook voor de overtreding rijden zonder rijbewijs.

Te veel alcohol kost geld
ALTEVEER In de nacht van zaterdag op zondag gaf de politie een proces-verbaal aan een 19-jarige bestuurder van een bromfiets. De man reed over de Jan Haarstraat en werd gevraagd om te blazen. Het resultaat was 1,7 promille. Goed voor het proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

DIEVER In de Hoofdstraat heeft de politie zondagmorgen tegen zes uur een 19-jarige man gecontroleerd op alcoholgebruik. De ademanalyse leverde een resultaat op van 1,5 promille. Omdat het rijbewijs van de man al was ingevorderd kreeg hij een dagvaarding.

Prijs gestolen uit etalage
EMMEN De politie kreeg zaterdag melding van een grote thermopane ruit van een winkelbedrijf aan de Magelhaenstraat die vernield was. Door de ruit te vernielen met een grote stalen buis konden de daders bij een, in de showroom gestalde, scooter komen. De scooter was bestemd als prijs voor een actie. De exacte schade is nog niet bekend, de schade aan de ruit en het verlies van de scooter wordt op zon 2600,- geraamd.

Banden van raceteam buit
ASSEN Zaterdagmiddag is er bij de politie aangifte gedaan van diefstal van 16 gebruikte banden. Deze banden stonden naast de mobile werkplaats van een motorraceteam. De totaal geschatte waarde ligt zo rond de 800,- .

Politie onderzoekt mishandeling
COEVORDEN Een 32-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag mishandeld. De man liet tegen half een zijn hond uit op de Graaf van Heiden Reinesteinlaan. De man verklaarde dat een groep jongeren hem tegemoet kwam en hem zonder aanleiding begon te schoppen en te slaan. De man heeft bij thuiskomst de politie gebeld. Bij de huisarts zijn een hersenschudding, mogelijk gebroken neus en gekneusde vingers vastgesteld. De groep jongeren kwam de bocht om lopen langs de Graaf van Heiden Reinesteinlaan richting Stieltjeskanaal. De politie onderzoekt de mishandeling en vraagt mensen die zaterdagmorgen rond half een in de omgeving van de Graaf van Heiden Reinesteinlaan zijn geweest en die zaken gezien hebben die mogelijk met de mishandeling te maken hebben contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Zandboarden beboet
TYNAARLO De politie heeft drie jongens in de leeftijd van 17, 18 en 20 jaar een boete gegeven voor zandboarden op verboden terrein, zij bevonden zich op een zandafgraving aan de Zuidlaarderweg. Het boetebedrag komt neer op 65,-.

Fietshelm redt man
EMMEN De politie kreeg zaterdag tegen kwart over vijf melding van ongeval. Een 41-jarige man uit Borger reed met zijn racefiets over de Emmerhoutstraat toen hij een stuk tak in zijn voorwiel kreeg. De man maakte een salto. In verband met een mogelijk nekletsel is de man naar het Scheperziekenhuis gebracht. Duidelijk is dat de fietshelm het leven van de man heeft gered.

Assistentie na ongeval
TWEEDE EXLOERMOND Zondagmorgen tegen elf uur reed een 77-jarige vrouw uit Exloo op de Tuinbouwstraat tegen een boom. De vrouw verklaarde dat een vaas met bloemen die op de vloer van de auto stond omgevallen was, ze had de vaas recht willen zetten. Hierdoor stuurde zij naar links en botste tegen de boom. De vrouw is met borstklachten voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

NIEUW AMSTERDAM Zaterdagmiddag heeft de politie assistentie verleend na een ongeval op de Vaart NZ. Een 13-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam stak de weg over en zag daarbij niet of te laat dat een 25-jarige motorrijder uit Veenoord aan kwam rijden. De motorrijder remde en gleed daardoor onderuit. De motor raakte de jongen aan zijn been. Zelf kwam de motorbestuurder in de berm terecht. De motor kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De jongen is per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. Er werd geen letsel geconstateerd, toch bleef de jongen een nacht te observatie in het ziekenhuis. De motorrijder had een schaafwond aan de knie die in de huisartsenpost is behandeld.

Politie onderzoekt vernielingen/inbraken
EMMEN - Zondagmorgen zeer vroeg meldde een inwoner van Sint Maarten zich bij de politie. In zijn camper geparkeerd bij de Boermarkeweg is ingebroken. Onder andere een autoradio en handsfree set werden buitgemaakt. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Emmen drie autos vernield. Een 64-jarige bewoner van de Meerstraat ontdekte dat er een deuk in het dak van zijn auto getrapt/ geslagen was. Ook een 34-jarige bewoner van de Ravelijn deed aangifte. De motorkap van zijn auto was bekrast. Een 27-jarige man uit Emmer Compascuum had eveneens krassen op zijn auto. Ook was de kentekenplaat verbogen.

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is een auto vernield aan de Luzerne vlinder. De 43-jarige eigenaar deed aangifte, met een bkasteen is de achterruit vernield. Een bewoner van de Zuiderlaan ontdekte zaterdagmorgen dat de voorgaande nacht een van de banden van zijn auto was lek gestoken. De schade wordt geraamd op zon 130,-. Afgelopen woensdag ontdekte een 53-jarige man uit Wolvenga dat zijn auto bekrast was. De man had zijn auto geparkeerd aan het Vledder. Ook was een van de koplampen beschadigd totaal schadebedrag wordt op 1200,- geschat. De politie stelt onderzoek in.

BARGER COMPASCUUM Een 33-jarige inwoner van Emmen meldde zaterdagavond dat in zijn auto was ingebroken. De auto stond geparkeerd in de straat Berkenrode. Uit de auto is niets weggenomen. Een 18-jarige vrouw uit Klazienaveen deed ook aangifte, haar auto stond eveneens geparkeerd aan de Berkenrode. De inbraak is gepleegd tussen acht uur en halftwaalf. Uit de auto werd een tas weggenomen.

Zeven verdachten aangehouden in hennepkwekerij
EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie zeven personen betrapt op het oogsten van hennep in een woning in de Zweelerbrink. Omwonenden hadden geklaagd over stankoverlast. De vloer van de woning lag bezaaid met hennepplanten, een vuilniszak vol met henneptop werd aangetroffen. De zeven zijn afkomstig uit Emmen (20, 29, 46 en 47 jaar) Borger (35 jaar), Assen (24 jaar) en Wijster (36 jaar). Alle zeven zijn aangehouden.

Ree gered
BEILEN De politie kreeg zondagmorgen melding van een ree die zou zwemmen in de Beilervaart. De brandweer had een vangstok en heeft de ree weer op het droge gezet.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl