Politie Gelderland-Midden

Hoevelaken - vrouw opgelicht door scharensliep

Publicatiedatum: 28-03-2004

Een 68-jarige vrouw uit Hoevelaken is vrijdagochtend in haar woonplaats voor een tiental euro's opgelicht door een man die zich had voorgedaan als scharensliep. De scharenslijper meldde zich in de loop van de ochtend aan de voordeur van de woning van de vrouw en beweerde voor haar buurvrouw enkele messen te hebben geslepen. Omdat hij haar niet thuis trof vroeg hij de Hoevelakense of zij het verschuldigde bedrag wilde voorschieten. Het slachtoffer zag het verhaal van de man voor waar aan en betaalde het bedrag. Later bleek er van het hele verhaal niets waar te zijn. De afgegeven messen bleken niets waard te zijn. Volgens het slachtoffer, dat aangifte heeft gedaan van oplichting, zou het gaan om een nette verschijning, een man van tussen de 30 en 35 jaar en in het bruin gekleed. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken. Mocht men de komende tijd met dergelijke voorvallen te maken krijgen ga dan niet op de voorstellen in. Waarschuw direct de politie (0900-8844) en probeer een zo goed mogelijk signalement op te nemen. Ook kentekens van gebruikte voertuigen kunnen bijdragen om snel en doeltreffend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding na beledigen van agente

Publicatiedatum: 28-03-2004

Een 30-jarige vrouw uit Ede is vrijdagavond op het Stationsplein in haar woonplaats aangehouden wegens belediging van een agente. De agenten trad op na meldingen van overlast op het station Ede/Wageningen. Nadat een groep overlast veroorzakers door de agenten was aangetroffen en gesommeerd was zich te verwijderen zou de 30-jarige de agente hebben uitgescholden ten overstaan van omstanders. De vrouw werd hierop aangehouden en kreeg later in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - agent gewond bij vluchtende bromfietser
Publicatiedatum: 28-03-2004

Een agent van de Barneveldse politie is vrijdagavond gewond geraakt bij de aanhouding van een vluchtende bromfietser. Surveillerende agenten zagen de bromfietser vrijdagavond met hoge snelheid rijden over de Thorbeckelaan en wilden hem controleren. Op dat moment reed de bromfietser echter bijna recht in de armen van collega's van het verkeershandhavingsteam die daar bezig waren met een verkeerscontrole. Nadat hij een stopteken had gekregen draaide de bromfietser zich om, om er vervolgens weer vandoor te gaan. Daarbij werd hij wederom op de hielen gezeten door de eerder achtervolgende agenten. Op de Van Hogendorplaan reed de bromfietser zich vast op een wegafzetting, waarop de agenten tot aanhouding wilden overgaan. Toen een van de agenten de bromfietser vastgreep wilde deze er weer vandoor gaan. Beiden kwamen te vallen waarbij de agent kennelijk verkeerd terecht kwam en rugletsel opliep. De bromfietser, een 16-jarige Nijkerker, werd alsnog aangehouden door collega's. De gewonde agent is naar het ziekenhuis gebracht maar bleek verder niets gebroken te hebben. Wel was er sprake van mogelijk spierletsel, waarop de agent het ziekenhuis kon verlaten. Tegen de Nijkerker is proces-verbaal opgemaakt wegens ondermeer weigeren van een stopteken. Ook bleek dat zijn bromfiets was opgevoerd, waarvoor eveneens proces-verbaal wordt opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - verkeerscontrole

Publicatiedatum: 28-03-2004

Met een totaal aantal van 36 bekeuringen maakte het verkeershandhavingsteam vrijdagavond de balans op na een verkeerscontrole op de Thorbeckelaan in Barneveld. Het merendeel van de bekeuringen, 28 stuks, was voor snelheidsovertredingen, waarbij een hoogst gemeten snelheid was genoteerd van 86 km/u binnen de bebouwde kom, waar 50 is toegestaan. In totaal 4 bromfietsers werden bekeurd omdat zij op een opgevoerde brommer reden. Bij de controle werd aandacht besteed aan de speerpunten van verkeersveiligheid, te weten snelheid, alcohol, gordelgebruik, roodlicht en helmplicht. De controle vond plaats tussen 19.45 en 22.45 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - getuige van doorrijding gezocht

Publicatiedatum: 28-03-2004

De politie van Barneveld is op zoek naar een attente getuige, die kennelijk gezien had dat afgelopen donderdag op een parkeerplaats aan de Burgemeester Kuntzelaan een geparkeerde auto was aangereden. De veroorzaker was daarna doorgereden zonder zich bekend te maken. De eigenaar van de auto, een 67-jarige vrouw uit Barneveld, meldde zich vrijdag bij de politie met een briefje en telefoonnummer van de getuige. Het briefje was echter onleesbaar geworden door de regen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---