Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 28 maart

Den Helder 28-03-2004 - 15.35 uur

Alcoholcontrole
Schagen, zondag 28 maart 2004.
Op zondagmorgen werd een 16-jarige jongen uit Schagerbrug gecontroleerd op de Lagedijkerweg in Schagen. De bromfietser bleek alcohol te hebben gehad. De jongen blies 460 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De jongen kreeg een proces-verbaal. Zijn bromfiets werd voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Den Burg, zondag 28 maart 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.55 uur werd een 23-jarige man uit Den Burg op de Pontweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Deze automobilist blies 420 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum. De man werd gecontroleerd tijdens een routinecontrole. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
St. Maartensvlotbrug, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 18.35 uur reed een 31-jarige vrouw uit Koedijk in haar personenauto over de Rijksweg onder St. Maartensvlotbrug. Door onbekende oorzaak raakte zij met haar rechterwielen in de berm. Toen zij te sterk terugstuurde sloeg de auto over de kop. De vrouw moest voor onderzoek aan rug en nek worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De auto was total loss.

Inbraak woning
Den Helder, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagmiddag werd tussen 15.40 en 16.30 uur ingebroken in een woning aan de Bassingracht in Den Helder. Toen de bewoonster terug kwam van het boodschappen doen, zag zij dat een computerscherm, een GSM en wat kleingeld waren gestolen. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door via de brievenbus de voordeur open te "hengelen". Inbraak door middel van "hengelen" kan worden voorkomen door de voordeur op het nachtslot te doen.

Woningbrand
Den Helder, zondag 28 maart 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 04.50 uur bleek een tussenwoning aan de Breewaterstraat in Den Helder in brand te staan. Het ging hier om een uitslaande brand. Twee bewoners van het pand moesten met ademhalingsproblemen worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder. Zij zijn ter observatie opgenomen.
De brand woedde in een woning welke gelegen is tussen een aantal winkels, horecapanden en woningen. De bewoners van deze panden werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de mogelijke brandoorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Ter plaatse trof de politie een 34-jarige man aan, die werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Zijn betrokkenheid bij een eventuele brandstichting wordt onderzocht.

Diefstal tuinbeelden
Schagen, zondag 28 maart 2004.
Op zondagmorgen zag een getuige dat twee personen bezig waren in een tuin bij een woning aan de Zuider Vijverlaan te Schagen met twee tuinbeelden. De beelden werden losgebroken en in de kofferbak van een auto gelegd. Via het kenteken kon de bestuurder worden achterhaald. Deze meldde zich met een vriend bij de politie. Zij gaven aan dat de beelden inderdaad in de kofferbak van de auto lagen. Beide verdachten, een 19-jarige man uit Huizen en een 20-jarige man uit Schagerbrug, werden aangehouden. De man uit Schagerbrug bekende de diefstal en gaf aan alleen verantwoordelijk te zijn geweest.