Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 28 maart

Alkmaar 28-03-2004 - 15.49 uur

Motorfiets uit het verkeer genomen
Heerhugowaard, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd op de Middenweg te Heerhugowaard een 31-jarige inwoner uit Heerhugowaard gecontroleerd. De man reed op een motorfiets waar een en ander aan mankeerde. Zo zat er op de achterzijde van het voertuig een "sierstuk" gemonteerd waarop een scherpe en daarom levensgevaarlijke punt zat, de motor had vervolgens een gladde achterband, geen achteruitkijkspiegel, geen achterrem, de zitting zat los, de bedrading van ondeugdelijk (lag deels bloot), de verlichting werkte niet goed, en de kentekenplaat zat overdwars gemonteerd. De man kreeg voor een aantal van deze zaken een proces-verbaal en mag zijn motor weer ophalen als hij het scherpe uitsteeksel veilig weet te verpakken.

Aanrijding met drank
Castricum, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur reed een 47-jarige man uit Velsen Noord in een personenauto over de Mozartlaan te Castricum. Vermoedelijk door te hoge snelheid mistte hij een bocht en botste tegen een geparkeerd staande auto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 350 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woning
Alkmaar, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdag werd tussen 07.00 en 19.45 uur ingebroken in een woning aan de Gaffelstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de achterdeur met grof geweld open te breken, nadat men eerder had gepoogd een raam te forceren. Het gehele pand werd doorzocht. Op dit moment worden geld en een videocamera vermist.

Inbreker gepakt
Alkmaar, zondag 28 maart 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 01.50 uur kreeg de politie melding dat er ingebroken zou worden in een woning aan de De Kempenstraat in Alkmaar. Ter plaatse zag men iemand in het huis rondscharrelen. De woning werd door een aantal politiemedewerkers "afgeblokt" en in de woning werd met behulp van een politiehond een onderzoek ingesteld. Deze vond de inbreker uiteindelijk op zolder, waar hij zich achter een stuk tapijt had verstopt. De man, een 23-jarige Alkmaarder, werd aangehouden.

Velgendieven gepakt
Alkmaar, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 21.40 meldde een getuige dat hij had gezien dat twee mannen de velgen van een auto wegnamen. Hij had aan de politie doorgegeven in wat voor auto beide verdachten reden. De auto werd door de politie aangetroffen toen deze over de Hoeverweg richting Alkmaar reed. De auto werd op de Helderseweg aan de kant gezet. Hier bleek, dat de (kleine) personenauto vol met velgen lag. Beide inzittenden, twee mannen van 19 en 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar, bekenden de velgen te hebben gestolen om gemakkelijk aan geld te kunnen komen.