Politie Twente

Persberichten politie Twente

Zaterdag en zondag 27 en 28 maart 2004 Kadir Yildirim 053 4555588

Drie staaldieven aangehouden

Politie betrapt drie mannen uit Ruurlo op heterdaad

Haaksbergen

De politie Twente heeft aan de Parallelweg in Haaksbergen zaterdagochtend 27 maart drie dieven op heterdaad aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18, 19 en 23 jaar uit Ruurlo. De drie mannen probeerden met een aanhangwagen een partij roestvrije staal van een bedrijf aan de Parallelweg te stelen. Toen de politie de dieven verraste hadden de dieven al een partij roestvrije staal op een aanhangwagen geladen. Hierop zijn ze op heterdaad aangehouden. Bovendien bleek de aanhangwagen een dag eerder in Neede te zijn gestolen. Het was overigens niet de eerste keer dat de dieven dit bedrijf hadden bezocht. Bij eerdere inbraken had men al 14.000 kg roestvrije staal weggenomen. De totale waarde van de weggenomen spullen was 16.100 Euro. Het onderzoek wordt voortgezet (04-037547).

Verkeersongeval op de A1

Automobilist raakte zonder aanleiding middenberm

Oldenzaal

Op vrijdag 26 maart heeft op de A1 ter hoogte van Oldenzaal een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige bestuurder (uit Deventer) van een auto raakte zonder aanleiding de middenberm en raakte vervolgens de vangrails van de snelweg. Hij schoot met zijn auto naar rechts en knalde tegen een vrachtwagen aan. Hierop schoot de auto weer naar links en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De 30-jarige bestuurder rook naar alcohol en kwam verward over. Gezien zijn verwondingen aan zijn hoofd is hij eerst naar het ziekenhuis en vervolgens naar het politiebureau gebracht. Vermoed wordt dat de man onder invloed was van alcohol of drugs. De auto en de vrachtwagen zijn afgesleept. Een onderzoek is ingesteld (04-037033).

Drugsoverlast: man aangehouden

Politie grijpt in na klachten buurtbewoners

Enschede
De politie Twente heeft vrijdagmiddag 26 maart een 38-jarige inwoner van deze stad aangehouden. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van klachten uit de buurt. Dit omdat de betrokkene vanuit zijn woning aan de Zeelandstraat in Enschede handelde in harddrugs. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet (04-037187).

Aanhouding na reizen met vervalst OV-jaarkaart

Vrouw valt door de mand

Hengelo

De politie Twente heeft vrijdagmiddag 26 maart een 18-jarige vrouw uit Enschede aangehouden omdat ze met een vervalste OV-jaarkaart wilde reizen. De melding kwam van een controleploeg van de NS. De verdachte had over de pasfoto van een OV-kaart haar eigen fotootje geplakt. Ze zou de kaart sinds afgelopen januari hebben gebruikt. De kaart waarop ze haar eigen fotootje had geplakt stond geregistreerd als vermist. Het proces-verbaal wordt ter afhandeling aan de spoorwegpolitie overhandigd (04-037368).

Aanhouding na gebruik gestolen creditcard

Mannen willen met gestolen en/of valse creditcards mobieltjes en opwaardeerkaarten kopen

Hengelo

De politie Twente kreeg op vrijdagmiddag 26 maart van verschillende telefoonwinkels uit de regio meldingen binnen dat twee mannen met gestolen en/of valse creditcards mobieltjes en opwaardeerkaarten hebben geprobeerd te kopen. Na de laatste melding vanuit Hengelo kwam de politie meteen in actie. In de Nieuwstraat te Hengelo werd één van de verdachten gesignaleerd die voldeed aan het signalement. Hierop is de man hij aangehouden. In de portemonnee van de verdachte trof de politie vier valse creditcards aan. Verder had de verdachte verschillende opwaardeerkaarten en merkkleding en -schoenen bij zich. De GSM-telefoon die de verdachte bij zich had was in een telefoonwinkel in Almelo gekocht met een valse creditcard. De verdachte, een 36-jarige man zonder vaste verblijfplaats, is voor nader onderzoek ingesloten. De tweede verdachte is nog spoorloos (04-037398).

Politie houdt veroorzaker brute aanrijding aan

Verdachte rijdt bewust in op 38-jarige man

Enschede

De politie Twente heeft na een onderzoek vrijdagmiddag 26 maart een 20-jarige man uit Enschede aangehouden. De 20-jarige man wordt ervan verdacht dat hij zondagavond 21 maart omstreeks 18.15 uur een 38-jarige man uit Enschede aangereden te hebben op een parkeerterrein aan de achterzijde van het MST aan de Emmastraat. Dit omdat de 38-jarige gezien zou hebben dat de 20-jarige een autokraak pleegde. De verdachte bekende dat hij bewust de 38-jarige man ondersteboven wilde rijden. Het slachtoffer had verschillende verwondingen opgelopen en werd hiervoor in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten (04-034865).

Aanhouding na verlaten plaats ongeval

Vluchten helpt niet

Hengelo

De politie Twente heeft vrijdag 26 maart aan de Deldenerstraat een 26-jarige man uit Hengelo en een 22-jarige man uit Almelo aangehouden. Zij zouden een aanrijding op de kruising van Enschedesestraat / Kuiperdijk in Hengelo hebben veroorzaakt en hierna zonder overleg de plaats van het ongeval hebben verlaten. De verdachten hebben vermoedelijk met hoge snelheid tegen een auto geknald die voor de verkeerslichten stond te wachten. Door de enorme knal schoot deze auto door en botste tegen een andere auto die ook voor het verkeerslicht stond te wachten. Hierna zijn de verdachten gevlucht. Op basis van signalementen van de getuigen en de sporen op het asfalt (mannen reden na het ongeval op de velgen zonder band) heeft de politie de verdachten na een tijdje kunnen traceren en aanhouden (04-037011).

Zware mishandeling

Man mishandeld door vijf knapen

Almelo

Een 41-jarige inwoner van Almelo is vrijdagavond aan de Platanenstraat zwaar mishandeld. De politie kreeg een melding binnen waarbij in een woning aan de Platanenstraat gevochten zou worden. Tevens werd medegedeeld dat er sprak zou zijn van messen. Ter plaatste trof de politie de 41-jarige bewoner aan. De man zat helemaal onder het bloed. Ook in de woning lag overal bloed. In zijn aangifte verklaarde de man dat hij door vijf knapen was mishandeld. De mishandelde man had bij één van de knapen drugs gekocht maar was niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit. Toen hij dit aan de orde stelde werd hij in elkaar geslagen en mishandeld. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd en verschillende kneuzingen over zijn hele lichaam naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak (04-037427).

Aanhouding na opgave valse naam en belediging

Vrouw waardeert herkenning door agenten niet

Almelo

De politie Twente heeft zaterdag 27 maart op de Marktplein in Almelo een 32-jarige vrouw uit Almelo aangehouden. Tijdens surveillance in de binnenstad herkenden de agenten de vrouw. Zij was namelijk vijf weken geleden bekeurd voor het fietsen op het voetgangersgebied. Alleen toen had ze valse identiteitsgegevens aan de agenten opgegeven. Hierop werd de vrouw aangehouden terzake het opgeven van een valse naam. De vrouw kon dit niet waarderen en begon de agenten te beledigen. Hierop is ze geboeid en naar het bureau gebracht. Op het bureau kreeg ze een schikking van 220 Euro en een dagvaarding. Bovendien kreeg ze een mini-pv van 25 Euro voor het fietsen op voetgangersgebied en 95 Euro voor het opgeven van valse identiteit (04-037630).

Vechtpartij in Hengelo: twee verdachten aangehouden

Politie voorkomt escalatie

Hengelo

De politie kreeg zaterdagochtend 27 maart een melding binnen dat er in een snackzaak aan de Burgemeester Jansenplein in Hengelo gevochten zou worden. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten plusminus 15 mensen in de zaak. Gezien de verwondingen (bebloede neuzen en rode gezichten) van verschillende mensen was duidelijk dat er is gevochten. Om verdere escalatie te voorkomen heeft de politie twee inwoners van Hengelo aangehouden. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 19 en 23 jaar. Volgens getuigen is de vechtpartij begonnen toen een groep mannen uit Almelo een opmerking hadden gemaakt in de richting van de aangehouden mannen. Hierop werden over en weer rake klappen uitgedeeld (04-037492).

Twee aanhoudingen na bedreiging en mishandeling

Verdachten willen geld

Hengelo

De politie Twente heeft zaterdag 27 maart aan de Jacob Marrisstraat in Hengelo twee mannen in de leeftijd van 44 en 46 jaar aangehouden. De mannen, inwoners van Hengelo, worden verdacht van bedreiging en mishandeling van een 39-jarige vrouw. De politie kreeg rond 22.00 uur een melding binnen waarbij de 39-jarige vrouw in een woning aan de Jacob Marisstraat bedreigd zou worden met een mes. Ter plaatse bleek dat de verdachten de woning van de vrouw waren binnengedrongen en haar hadden mishandeld. Vermoedelijk wilden de verdachten geld van de vrouw. Toen de vrouw dit weigerde en de woning uitvluchtte werd ze door de verdachten met een keukenmes in handen achtervolgd en met de dood bedreigd. Later op de avond zijn de verdachten aangehouden. Een onderzoek is ingesteld (04-037831).

Diefstal auto-onderdelen: vier mannen aangehouden

Samenwerking korpsen werpt vruchten af

Markelo

In samenwerking met de politie Deventer (korps IJselland) heeft de politie Twente vier mannen aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 24, 23, 22 en 24 jaar: allen uit Deventer. Zij worden verdacht van diefstal van auto-onderdelen. Op zondagochtend 28 maart zagen getuigen in Markelo dat mannen zaten te sleutelen aan een auto die geparkeerd stond aan de Grotestraat. Na een tijdje reden de vier mannen met een auto weg. Oplettende burgers waarschuwden de politie. De agenten constateerden dat sommige onderdelen (lampen, bumper) van de auto die geparkeerd stond aan de Grotestraat in Markelo waren verdwenen. Op basis van getuigeninformatie werd achterhaald waar de auto met de vier inzittenden zou kunnen zijn. Hierop is de politie in Deventer gevraagd om de bestuurder en de inzittenden van deze auto aan te houden. De vier mannen werden in Colmschate gesignaleerd en vervolgens aangehouden. Hierop zijn ze naar Twente overgebracht en ingesloten. De zaak wordt onderzocht (04-037921).

Diefstal uit pension Borne

Verschillende spullen gestolen

Borne

Op vrijdagmiddag 26 maart meldt een onbekende man zich bij een pension aan de Van Deinsestraat in Borne. De onbekende vertelt dat hij voor vier nachten wil blijven omdat hij moet invallen voor een collega die in de beveiliging werkt. De familie die het pension runt vertrouwt de man gezien zijn babbel en geeft hem een sleutel van de woning. De onbekende man vertrekt na een drankje met de mededeling dat hij aan het werk moet. De familie die het pension runt vertrekt zelf kort hierop. Later op de avond komt de zoon des huizes en ziet dat verschillende spullen waren ontvreemd: twee klokken, videocamera, fotocamera's, geheugenkaartjes, groothoeklens, statief, accu's enzovoort. Schadebedrag: minimaal 2500 Euro. Van de man die vier nachten wil blijven ontbreekt elk spoor. Zijn signalement luidt: eind 40 begin 50 jaar, getinte huidskleur (Noord-Afrikaans of Indisch), donkere haar in een scheiding van links naar rechts gekamd, stijl haar, donkere ogen, kort donker jack met witte bannen, donker bloes en zwarte pantalon, donkere nette schoenen, de man had een Rotterdams accent (04-037580).

Huiselijk geweld

Verdachte wil hulptraject in

Almelo
De politie Twente heeft zaterdagochtend 27 maart in een woning aan de Van Goyenstraat een 26-jarige man uit Almelo aangehouden. De verdachte had voor de vijfde keer zijn 22-jarige vriendin mishandeld. Gezien de ernst en de herhaling deed de 22-jarige vrouw een aangifte. Vermoedelijk heeft de man alcoholproblemen. In zijn verklaring gaf hij aan een hulptraject in te willen (04-037552).


---- --