2e persbericht van zondag 28 maart 2004

Eindhoven 28-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Identiteit dodelijke slachtoffers bekend

Zondagochtend zijn op de John F. Kennedylaan de 24-jarige Martijn Nooijen en de 20-jarige H. van Erp om het leven gekomen bij een verkeersongeluk (zie 1e persbericht van zondag 28 maart 2004).

Eindhoven: Waxinelichtje is oorzaak woningbrand

Een waxinelichtje dat op de grond naast het bed stond is de oorzaak van de woningbrand die zondagochtend ontstond aan de Hagenkampweg Noord. Het brandende waxinelichtje heeft ervoor gezorgd dat een dekbed in vlam werd gezet waarna het vuur zich snel verspreidde (zie 1e persbericht van zondag 28 maart 2004).

Eindhoven: Automobilist met ruim 3,0 pro mille achter stuur

Op de Karel de Grotelaan is zaterdag rond 23.10 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had behoorlijk veel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 3,00 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van aanbieden vals geld aangehouden

Op de Woenselse Markt is zaterdagmiddag rond 14.00 uur een 34-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van het betalen met een vals briefje van 100 euro bij een marktkraam. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd. Het biljet van 100 euro is in beslag genomen. Onderzocht wordt of het inderdaad een vals biljet is.

Eindhoven: Gewonden bij verkeersongeluk

Op de kruising Jeroen Boschlaan Kanaaldijk Noord zijn zaterdag rond 15.50 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde nadat een 47-jarige automobilist uit Breda die over de Kanaaldijk Noord reed geen voorrang verleende aan de van rechts komende 62-jarige Eindhovense automobilist. De Eindhovenaar en zijn 55-jarige vrouw, die bij hem in de auto zat, raakten beiden gewond aan hun bovenlichaam en zijn overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Bloedproef afgenomen bij scooterbestuurder

Op de Emmasingel is zaterdagavond rond 23.25 uur een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Eindhoven tegen een lantaarnpaal gebotst. De jongen is naar het ziekenhuis overgebracht met nog onbekende verwondingen. Bij het slachtoffer is een bloedproef afgenomen. De twee duopassagiers, die bij het slachtoffer op de bromfiets zaten, bleven vrijwel ongedeerd.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Tempellaan is zondag rond 1.45 uur een 29-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,75 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Rochadeweg zijn zaterdag tussen 11.30 en 13.15 uur 761 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 55 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 127 km/u. Ook op de Engelseweg werd zaterdag tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 2.014 gecontroleerde voertuigen reden 102 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 87 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Helmond: Teveel gedronken

Op de Wethouder Ebbenlaan is zondag rond 1.30 uur een 34-jarige automobilist uit Helmond betrapt op het rijden met teveel drank op. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,60 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Bromfietser gewond

Op de kruising Molenstraat Nieuwe Wittedijk is zaterdagrond 20.00 uur een 19-jarige bromfietser uit Deurne geschept door een 19-jarige automobiliste uit Deurne. Dit gebeurde toen de bromfietser vanaf het fietspad van de Nieuwe Wittedijk de kruising op reed en geen voorrang verleende aan de auto. De jongen droeg geen helm. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.

Deurne: Computer gestolen

Uit een bedrijf aan de Energiestraat is zondag rond 8.00 uur een computer gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant in te slaan.

Heusden: Motorrijder gewond

Op de Voorste Heusden is zaterdagavond rond 21.35 uur een 46-jarige motorrijder uit Asten gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 49-jarige automobilist uit Someren vanaf een uitrit de Voorste Heusden opreed en hierbij de van links komende motorrijder niet zag aankomen. De motorrijder is met een bekkenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Nuenen: Inbraak

In een school aan de Sportlaan is zaterdagavond rond 20.30 uur ingebroken. De dader vernielde een ruit van het gebouw om binnen te komen. Uit het pand werd een computer gestolen.

Oirschot: Onder invloed

Op het terrein van een tankstation aan de A58 is zaterdag rond 19.50 uur een 50-jarige automobilist uit Zevenbergen aangehouden. De man had behoorlijk gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 2,30 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Soerendonk: Woninginbraak

In een woning aan de Bult is tussen zaterdag 10.00 en 20.00 uur ingebroken. Een ruit aan de achterkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Binnen werden zeven paardrijzadels, drie hoofdstellen, een computer en een fototoestel weggenomen.

Someren: Trekker gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan de Broekstraat is zaterdag tussen 12.10 en 18.30 uur een witte M.A.N. 19 FLT trekker met het kenteken BD-BL-57 gestolen.

Son en Breugel: Meisje ernstig gewond

Op de Planetenlaan is zaterdag rond 15.35 uur een 7-jarige meisje uit Breugel ernstig gewond geraakt. Dit gebeurde toen het meisje de eerdergenoemde straat overstak en werd geschept dor een 23-jarige automobilist uit Breugel die van rechts aan kwam rijden. De traumahelikopter kwam ter plaats om assistentie te bieden. Het kind is overgebracht naar het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Valkenswaard / Eersel / Veldhoven: Betrapt op veel te hard rijden

De videosurveillancewagen werd vrijdagmiddag rond 14.30 uur op de Luikerweg in Valkenswaard met hoge snelheid ingehaald door een 32-jarige automobilist uit het Belgische Overpelt. Hierop is de videosurveillancewagen de auto gevolgd via de Bergeijksedijk en de Fressevenweg richting Bergeijk. Vandaar ging de tocht verder via de N397 (waar hij 136 km/u reed in plaats van 80) richting Eersel en vervolgens via de A67 richting Eindhoven. Op de A67 reed de automobilist maar liefst 174 km/u per uur terwijl hier 90 km/u maximaal is toegestaan in verband met wegwerkzaamheden. Tijdens het gehele traject haalde de automobilist enkele keren op het laatste moment in waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. De man werd op de A67 staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Levensmiddelen en cds gestolen

Uit een woning aan het Ridderspoor zijn zondag tussen 3.30 en 9.45 uur zes cds, drie volle kratten bier, vier lege kratten bier, vijf flessen wijn, drie flessen frisdrank en chips gestolen. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk.

Valkenswaard: Aangehouden na botsing tegen geparkeerde autos

Op het Carillonplein is zaterdag rond 16.00 uur een 42-jarige automobilist uit Bergeijk aangehouden. De man zou bij het parkeren twee autos op het Carillonplein hebben geraakt. De politie heeft het vermoeden dat de man gedronken had. De adem van de man rook namelijk naar drank en hij stond niet meer echt stevig op zijn benen. De verdachte weigerde echter alle medewerking aan een alcoholonderzoek waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.