Politie Limburg-Noord

Aanhouding na achtervolging

Datum: 28-3-2004
Plaats: Leunen

Bij een verkeerscontrole zaterdagmorgen om 2.00 uur op de Albionstraat negeerde een 21-jarige automobilist uit Best een stopteken van de politie en ging er op hoge snelheid vandoor. Daarbij scheerde hij rakelings langs de politieagent, die net op tijd opzij kon stappen.

Een motorrijder van de politie zette de achtervolging in. Daarbij werd hij ondersteund door collega's van de douane. Daarbij werden hoge snelheden van soms boven de 180 km/uur gereden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De achtervolging over zo'n 35 kilometer ging door de dorpen Horst, Tienray, Wanssum, Well, Wellerlooi, Bergen en Afferden.

Door een technisch defect kwam de auto van de verdachte in Afferden tot stilstand. Daar, op de Nieuwe Stuwweg heeft de politie de man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, verkeersgevaarlijk gedrag en rijden onder invloed. Bij een alcohol-ademanalyse op het bureau in Venray blies de man 545 ug/l, ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. In de auto werd ook een geringe hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook bleek dat de man al vier jaar zonder rijbewijs rondreed. De man is in verzekering gesteld.