Politie Zuid-Holland-Zuid

28/3 weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

28-03-2004 - persberichten district II

ONGELUK BIJ WHEELING
PAPENDRECHT Een 19-jarige jongen uit Papendrecht is om 12.00 uur op 27 maart gewond geraakt bij een zogenaamde wheeling- actie op de P.C. Hooftlaan te Papendrecht. Hij is met rug- en nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis, nadat hij enkele tientallen meters hard op het achterwiel van zijn scooter reed en ten val was gekomen doordat zijn scooter vermoedelijk onder hem uitgleed.

VALSE NAAM, GEEN RIJBEWIJS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 28-jarige Rotterdammer is vrijdagavond op de A15 bij Steenenhoek aangehouden bij een controle. Hij bleek geen rijbewijs en kentekenpapieren bij zich te hebben en gaf een valse naam op. Bij nader onderzoek bleek zijn identiteit en dat de man een rijontzegging had. Daarop is hij aangehouden en zijn voertuig in beslag genomen.

BOETES
SLIEDRECHT Een 22-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zaterdag 27 maart vroeg in de ochtend aangehouden aan de Parallelweg te Sliedrecht omdat hij nog boetes had openstaan voor ruim 400 euro. Oplettende agenten hadden de gesignaleerde zien rijden. Hij werd weer in vrijheid gesteld toen zijn vriendin later dit bedrag kwam betalen.

BURENRUZIE
LEERDAM Een 58-jarige man uit Leerdam liep zaterdagochtend 27 maart na een wandeling met zijn hond terug naar zijn woning aan de Quirinus de Palmelaan te Leerdam. Bij de voordeur aangekomen, voegde zijn 53-jarige buurman zich bij hem. Die was daar niet van gediend en vroeg de buurman om te vertrekken. Vervolgens opende hij de voordeur om naar binnen te gaan. Daarop werd hij mishandeld door de buurman in de gang van zijn eigen woning. Hij liep verwondingen aan zijn arm en gezicht op. De politie hield even later de buurman aan op verdenking van mishandeling. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht. Rond 18.00 uur dezelfde dag kreeg de 53-jarige zelf klappen, toen hij naar verluid de buurman opnieuw tegen kwam en een dreigende houding aannam tegenover diens begeleider. Dit was een 22-jarige Leerdammer, die reageerde met stevige klappen, waardoor de 53-jarige

PROEFTUIN FOCUS OP UITGAANSOVERLAST
SLIEDRECHT In de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart vond er weer een actie plaats in het kader van de proeftuin Focus op Uitgaansoverlast. Er werden twee mensen aangehouden, beiden omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten. Eén man, een 21-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, zag kans om twee keer op dezelfde avond aangehouden te worden. De eerste keer constateerden de agenten dat de man teveel gedronken had en legden hem een rijverbod op. De tweede keer was de man wederom achter het stuur gekropen. Hierop werd de man aangehouden. Bij controle blies de man 315 ug/l. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien. Vijf mensen kregen een bekeuring. Na het middernachtelijk uur concentreerde de inzet zich op het centrum van Sliedrecht waar politiemensen in onopvallend en opvallende outfit het uitgaanspubliek in de gaten hielden. Het bleef rustig in het centrum. Er werden twee diensthonden voor onderzoek naar verdovende middelen ingezet, ook zij hadden een rustige nacht. Slechts één maal werd een kleine gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

NOODLOTTIG ONGEVAL
BRANDWIJK Een 6-jarig jongetje is zaterdagmiddag 27 maart overleden als gevolg van verstikking door een noodlottig ongeval aan de Brandwijksedijk te Brandwijk (gemeente Graafstroom). Het slachtoffer was in de koeienstal bij de ouderlijke woning aan het spelen, waar een groot aantal grasbalen achter elkaar stonden. Vermoedelijk heeft de jongen tijdens het spelen de grasbalen doen omvallen. Hierna ontstond een domino-effect waarbij het slachtoffer onder de grasbalen terecht kwam. Door de massa daarvan kwam hij bekneld te zitten en kon hij zichzelf niet bevrijden. Zo werd hij door zijn vader en grootvader aangetroffen. De hierna in gang gezette hulpverlening waaronder reanimatie heeft niet meer mogen baten.

GETUIGENOPROEP ONGEVAL
SLIEDRECHT - De politie verzoekt getuigen die informatie kunnen verschaffen over een aanrijding met letsel die plaats heeft gevonden op donderdagavond 25 maart rond 21.30 uur op de kruising Rembrandtlaan/De Wiel te Sliedrecht. Een 16-jarige jongen uit die plaats fietste over de kruising en werd aangereden door een nog onbekend gebleven voertuig. De bestuurder heeft de plaats van het ongeval verlaten en de gewonde jongen achtergelaten. Na vervoer naar het ziekenhuis bleek hij een hersenschudding, diverse kneuzingen en verwondingen in het gelaat te hebben opgelopen. De politie verzoekt getuigen die informatie over de toedracht van de aanrijding en over de identiteit van de bestuurder te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

VERKEERSONGEVAL
GROOT-AMMERS Een 36-jarige man uit Woudenberg is zaterdagavond 27 maart tegen twee geparkeerde autos aangereden op de Schoonhovenseveer te Groot-Ammers omdat hij uit de bocht gevlogen was. De geparkeerde autos liepen grote schade op evenals verkeersborden. Hij is met licht letsel naar het ziekenhuis vervoerd.