Politie Zuid-Holland-Zuid

28/3 weekend Dordrecht/Zwijndrechtsewaard

28-03-2004 - persberichten district I

VERDACHTE WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN
DORDRECHT Op 27 maart om 12.00 uur is een 18-jarige Rotterdammer buiten heterdaad aangehouden in diens woning aan de Vondelweg te Rotterdam als gevolg van het door de politie ingestelde onderzoek. De jongeman wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningbraak die plaatsvond op 6 november vorig jaar aan de Oranjelaan te Dordrecht. Daarbij werden toen o.a. een groot geldbedrag, cameras, horloges en GSMs buitgemaakt en werd het hele huis overhoop gehaald.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Vrijdagavond 26 maart zagen surveillerende agenten een man zonder verlichting fietsen in het Weizigtpark te Dordrecht. Bij controle bleek de fiets in 2001 in Utrecht te zijn gestolen, waarop de fietser, een 29-jarige Zwijndrechter, werd aangehouden. Deze verklaarde dat hij de fiets enkele jaren geleden had gekocht bij een winkel in Dordrecht. De fiets is in bewaring genomen en de politie onderzoekt de verklaring van de verdachte.
DORDRECHT Zaterdagavond 27 maart heeft de politie buiten heterdaad een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden aan het Kasperspad te Dordrecht. Hij had eerder die dag de fiets gestolen van een 27-jarige Dordtse vrouw. Door getuigenverklaringen wist de politie te verdachte te achterhalen. Deze was op het moment van aanhouding echter weer in het bezit van een andere fiets. De politie stelt een onderzoek in.

GEWELDDADIGE ROVER / GETUIGEN GEVRAAGD
DORDRECHT In de vroege ochtend van zaterdag 27 maart liepen twee 19-jarige Dordtse vrouwen door de achteruitgang van het station. Een onbekende man probeerde met geweld hun tassen af te pakken en schopte daarbij tegen de benen en armen van een van de vrouwen. Daarbij viel de baby van een van de vrouwen bijna op de grond. Het 2-jarige meisje liep daarbij letsel aan haar arm op. De tassen en jassen van de vrouwen werden kapot getrokken. Een van hen wist de politie te bellen met haar mobiele telefoon. Deze kwam ter plaatse, waarop de overvaller het hazenpad koos. Op aanwijzing van de vrouwen konden de agenten de man, een 19-jarige Dordtenaar, aanhouden aan de voorzijde van het station. Hij is in verzekering gesteld. De politie vraagt getuigen om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het gaat dan om mensen die rond 0.30 uur op 27 maart iets gezien hebben van een man die twee vrouwen (waarvan een met een kindje op de arm) van Afrikaanse afkomst volgde/probeerde te beroven aan de Markettenweg/Weizigtpark of in de lift op het station.

DRONKEN WILDE MAN
DORDRECHT Een 40-jarige man uit Amsterdam reed in zijn auto op de Jacob Marisstraat te Dordrecht zonder verlichting, wat gezien werd door surveillerende agenten. Op de Brouwersdijk werd hij staande gehouden. Bij de blaastest blies hij positief waarop hij moest uitstappen. Toen begon de man te duwen en te trekken en trachtte hij een agente een kopstoot te geven. Zij raakte lichtgewond aan haar hand. De verdachte werd met dwang in de boeien geslagen, aangehouden en ingesloten.

AANGEHOUDEN NA KLAPPEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 18-jarige jongen uit Zwijndrecht heeft zaterdagnacht 27 maart enkele klappen gekregen van een 21-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht nadat het slachtoffer hem per ongeluk aanstootte. Dit gebeurde in een horecagelegenheid aan de Hoge Kade te Ambacht. De gewaarschuwde politie hield de 21-jarige man aan op verdenking van mishandeling en stelt een onderzoek in.

ACHTERVOLGING
ZWIJNDRECHT Zondagochtend 28 maart rond 4.30 uur is een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht bedreigd door haar vriend toen zij bij andere vrienden verbleef. De gewaarschuwde surveillancedienst trof de man voor de deur aan van een woning aan de Schippersstraat te Zwijndrecht. De man ging er daarop in zijn auto vandoor, waarna een achtervolging door Zwijndrecht plaatsvond. Onderweg gooide de verdachte een vuurwapen weg. Na het ontwijken van een politie-blokkade is hij ontsnapt. Bij het doorzoeken van een woning aan de Abraham Kuiperweg te Dordrecht vond de politie diverse slag- en steekwapens. Zij stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar de dader.