Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Utrecht, 24 maart 2004

Aangepaste dienstregeling naar België en Frankrijk op zondag 28 maart

Wegens werkzaamheden aan de Hogesnelheidslijn kunnen de treinen naar België en Frankrijk op zondag 28 maart niet volgens het spoorboekje rijden. Om de internationale treinreizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn worden Thalys en de treinen Amsterdam - Brussel omgeleid.

Thalys
Thalys tussen Amsterdam Centraal en Antwerpen - Brussel -Paris rijdt via een andere route en stopt niet in Schiphol, Den Haag HS en Rotterdam Centraal. In plaats daarvan stopt Thalys in Utrecht Centraal.
- Reizigers van en naar Schiphol reizen via Amsterdam Centraal.
- Reizigers van en naar Den Haag en Rotterdam reizen via Utrecht Centraal. Thalys-tickets zijn op deze trajecten geldig in de binnenlandse treinen.

Internationale treinen Amsterdam - Brussel
De Internationale treinen tussen Amsterdam Centraal en Roosendaal - Antwerpen - Brussel rijden via een andere route en stoppen niet in Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal en Dordrecht. In plaats daarvan stoppen de Internationale treinen in Duivendrecht, Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch.
- Reizigers van en naar Schiphol reizen via Duivendrecht
- Reizigers van en naar Den Haag en Rotterdam reizen met binnenlandse treinen via Utrecht Centraal .
- Reizigers van en naar Dordrecht reizen met binnenlandse treinen via Breda ( met overstap) naar Roosendaal.

Algemeen reisadvies
Houd zo mogelijk vóóraf rekening met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten om te reizen naar een van de vertrekstations van de omgeleide treinen naar België en Frankrijk.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.nsinternationaal.nl , bij NS Internationaal Teleservice. 0900-9296 ( E 0,35 p.m.) en de verkoopbalies NS Internationaal

Binnenlandse treinreizen
De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het binnenlandse treinverkeer tussen Dordrecht en Roosendaal. Hierover verschijnt een afzonderlijk persbericht.

|Noot aan| |Meer informatie: NS Persvoorlichting 030-2357070          |
|de      | |                                                          |
|redactie| |                                                          |
NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt dagelijks het vervoer van meer dan 1 miljoen reizigers en beheert 387 stations. Bij het bedrijf werken bijna 25.000 mensen.

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Sinds 1995 is het beheer van de rails, seinen, bovenleiding, etc. door het ministerie van Verkeer en Waterstaat toegewezen aan ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, divisie Rail ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --