Gemeente Heythuysen

Nieuws

Informatieavond wonen nabij de Kreppel te Heythuysen

In samenwerking met Proteion, waarvan o.a. zorgcentrum de Kreppel deel uitmaakt, en wooncorporatie Wonen Weert, ontwikkelt de gemeente een plan om in de directe nabijheid van de Kreppel een woonzorgcomplex en seniorenwoningen (huur/koop) te realiseren.

Deze partijen vinden het belangrijk dat met senioren en gehandicapten die overwegen om in de nabijheid van de Kreppel te gaan wonen, van meet af aan goed wordt overlegd over de stedenbouwkundige inrichting van het plangebied en de gewenste woningtypen. Daarnaast dienen de plannen, zowel m.b.t. bouw als m.b.t. zorg en diensten, maximaal te worden afgestemd op opvattingen en wensen van toekomstige bewoners. De zorg en diensten kunnen dan geboden worden vanuit het zorgcentrum de Kreppel.
Een deel van de woningen is speciaal bedoeld voor mensen die zorgbehoeftig zijn.

Daarom wordt op maandag 29 maart a.s. om 19.30 uur een informatieavond gehouden in het zorgcentrum de Kreppel (ingang achterzijde, met parkeergelegenheid op het binnenterrein), waar de belangstellenden hun wensen kenbaar kunnen maken.

Het programma ziet er als volgt uit:


1. Opening door wethouder M.Wagemans

2. Inleiding stedenbouwkundig bureau met presentatie alternatieve stedenbouwkundige inrichtingen.

3. Inleiding door zorgcentrum de Kreppel, waarbij alternatieven worden gepresenteerd t.a.v. zorgverlening -en diensten. Pauze

4. Aan de hand van open vragen discussie/meningsvorming: -welke planopzet spreekt het meest aan/ is gewenst vanuit de doelgroep senioren/gehandicapten. -welke zorg- en dienstverlening en welzijnsbehoeften heeft u als eventueel toekomstig bewoner.
5. Afsluiten door wethouder M.Wagemans.

Gaarne nodigen wij de senioren en gehandicapten, die overwegen om in dit plangebied nabij de Kreppel te gaan wonen, uit tot het bijwonen van deze informatieavond.