Gemeente Oosterhout

Gemeente gaat op 29 maart discussie aan over toekomstig ecomonisch beleid

De gemeente Oosterhout gaat de komende maanden werken aan het opstellen van een nieuwe nota economisch beleid. Daarbij is er volop inbreng mogelijk voor lokale ondernemers en andere belangstellenden. De eerste gelegenheid voor ondernemers om mee te praten over het economisch beleid, doet zich voor op maandag 29 maart a.s. In de Panoramazaal van de Rabobank vindt dan van 16.00 tot 19.00 uur een discussie plaats over de sterke en zwakke kanten ván en de kansen en bedreigingen vóór de Oosterhoutse economie.

De nota economisch beleid moet in juni van dit jaar in concept gereed zijn. Eerste behandeling in de gemeenteraad zal dan kunnen plaatsvinden in september. Wethouder Yves de Boer, portefeuillehouder economische zaken, vindt het erg belangrijk dat het plaatselijke bedrijfsleven nauw bij de ontwikkeling van het nieuwe beleid wordt betrokken. "De mogelijkheden van de overheid om zelf te sturen op economisch beleid, zijn beperkt. We kunnen dus als gemeente wel allerlei mooie beleidsvoornemens formuleren, maar die moeten wel gedragen worden door de lokale ondernemers. Anders komt er in de praktijk niks van terecht. Dan ben je alleen maar bezig beleid te produceren voor de boekenkast", aldus wethouder De Boer.

Wethouder De Boer roept daarom het Oosterhoutse bedrijfsleven en andere belanghebbenden van harte op aan de discussie deel te nemen: "Ik merk dat op het niveau van Oosterhout de kloof tussen bedrijfsleven en overheid de afgelopen jaren, gelukkig, steeds kleiner is geworden. De verhoudingen zijn aanzienlijk verbeterd. Daarin past ook het streven om met elkaar in gesprek te blijven over de economische toekomst van onze stad".

Eerste bijeenkomst op 29 maart

Een eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 29 maart (van 16.00 tot 19.00 uur) in de Panoramazaal van de Rabobank. Het is dan de bedoeling om een analyse te maken van de sterke en zwakke kanten ván en de kansen en bedreigingen vóór de Oosterhoutse economie. Om de discussie enigszins te stroomlijnen, zal een onderscheid worden gemaakt naar een aantal onderdelen die gezamenlijk het economisch klimaat van de stad bepalen: arbeidsmarkt, ruimtelijke structuur, infrastructuur en relatie overheid-bedrijfsleven.

Ook discussie via Intranet

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om buiten deze bijeenkomsten om, mee te discussiëren over het economisch beleid van de gemeente. Daartoe wordt eind maart op de gemeentelijke website een discussieplatform geopend, waar gereageerd kan worden op een zestal stellingen.
8/4/2004