UWV

Nieuwe ziekmelding uitzendbedrijven

23 maart 2004

Op 29 maart 2004 treden de nieuwe ABU- en NBBU-CAO in werking. Met beide CAO's wordt een nieuw fasensysteem ingevoerd. Uitzendorganisaties die gebonden zijn aan deze CAO's, moeten hun bestand uitzendkrachten op 29 maart 2004 indelen in het nieuwe systeem. Zowel in de ABU- als in de NBBU-CAO zijn overgangsregels opgenomen voor het overhevelen van de uitzendkrachten van het oude naar het nieuwe systeem.

De invoering van de nieuwe ABU- en NBBU-CAO leidt ook tot een wijziging in het ziekteaangifteformulier. Op de ziekteaangifte moet de werkgever aangeven wat op de uitzendovereenkomst van de uitzendkracht van toepassing is: het fasensysteem van de CAO of het wettelijk regime. Indien het fasensysteem van toepassing is, dan moet tevens aangegeven worden in welke fase de uitzendkracht zich bevindt en of er een uitzendbeding van toepassing is. Dit is op zich niets nieuws. Maar doordat de ABU- en de NBBU-CAO vanaf 29 maart 2004 niet langer met hetzelfde fasensysteem werken, komt de vraagstelling er anders uit te zien.

Uitzendondernemingen moeten vanaf 29-3-2004 gebruik maken van het nieuwe formulier (MD: ziekteaangifte.pdf). Voor deelnemers aan ReFlex is een eigen formulier beschikbaar (MD: ziekteaangifte t.b.v. Reflex deelnemers.pdf). Beide formulieren zijn via deze site te downloaden. De gewijzigde formulieren zijn ook verkrijgbaar via het UWV regiekantoor. Uitzendondernemingen die gewend zijn om electronisch aan te leveren worden zonodig nog apart geïnformeerd over eventuele wijzigingen in het electronische aanleveren.

Downloads
Aangifte van arbeidsongeschiktheid uitzendkrachten fase
1, 2, A en wettelijk regime (alleen voor uitzendbedrijven) Aangifte van arbeidsongeschiktheid uitzendkrachten fase
1, 2, A en wettelijk regime (alleen voor uitzendbedrijven die aanleveren via ReFlex)
toelichting bij de aangifte van arbeidsongeschiktheid, uitzendkrachten met code dienstverband 08