Provincie Utrecht

Persbericht

Vanaf 29 maart t.m 14 april 2004

Tijdelijke afsluiting Grebbeweg in Veenendaal

24-3-2004
Medio februari van dit jaar is begonnen met de werkzaamheden voor de aanleg van de oostelijke rondweg Veenendaal, 2e fase. De komende tijd wordt grondwerk verricht op het gedeelte tussen de Wageningselaan tot aan de Buurtlaan Oost. Vanaf 29 maart t/m 14 april wordt de Grebbeweg afgesloten voor doorgaand verkeer, ter plaatse van de kruising met het nieuwe tracé. Dit is nodig om de fundering en de eerste lagen asfalt aan te kunnen brengen op het gedeelte tussen de Wageningselaan en het Valleikanaal.

Afsluiting en omleiding
De tijdelijke afsluiting van de Grebbeweg vindt plaats tussen 29 maart en 14 april 2004. Bij slecht weer kan de tijdsduur wijzigen. Het doorgaande verkeer over de Grebbeweg wordt omgeleid via het Gelders Benedeneind. Percelen van aanwonenden zijn wel via de Grebbeweg te bereiken.

Vervolg
Na de afsluiting wordt in de Grebbeweg een voorziening gemaakt voor het kruisen van de nieuwe oostelijke rondweg, zodat de bestaande verbinding nog enige tijd gehandhaafd kan blijven. Volgens de planning van de aannemer zal medio april 2005 de nieuwe brug over het Valleikanaal gereed zijn. Gelijktijdig met de ingebruikname van deze brug zal de doorgaande verbinding van de Grebbeweg definitief buiten gebruik worden gesteld.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer ing. A. van Bree van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 39 67.
Op de internetpagina www.provincie-utrecht.nl/veenendaal vindt u de meest actuele informatie over de werkzaamheden op en rond de oostelijke rondweg Veenendaal, 2e fase.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl