Gemeente Zwolle

Zwolle eerste stad in Nederland: Presentatie veiligheidsplannen horeca

De Zwolse horeca, de politie en de gemeente Zwolle presenteren op maandag 29 maart 2004 de veiligheidsplannen voor de horeca. Zwolle is de eerste stad in Nederland die deze plannen kan presenteren. De plannen gaan over veiligheid in de breedste zin van het woord, voor de horecabezoeker én de horecamedewerker. De plannen zijn deels gebaseerd op wettelijke voorschriften, maar voor het grootste deel ontstaan vanuit de deskundigheid en ervaring van horeca, politie en gemeente. Zij hebben samengewerkt met als doel de Zwolse burger een prettig uitgaansleven te bezorgen.

Bijna elk Zwols horecabedrijf heeft vrijwillig meegewerkt aan de totstandkoming van de plannen. Per horecabedrijf is een plan gemaakt, waarmee onveilige situaties als agressie, druggebruik en wapenbezit zoveel mogelijk worden voorkomen op een zorgvuldige en integrale manier. De Zwolse horeca, de politie en de gemeente vertellen graag meer over deze veiligheidsplannen. Onder leiding van Gerrit van der Kooij (politiek redacteur en columnist) hoort u waarom en met wie de veiligheidsplannen zijn opgesteld én hoe ze worden uitgevoerd. Aan het woord komen in ieder geval burgemeester Meijer, een vertegenwoordiger van de politie en een eigenaar van een Zwolse horecagelegenheid.

U bent van harte welkom om de presentatie van de veiligheidsplannen bij te wonen. Uiteraard krijgt u gelegenheid om vragen te stellen. De presentatie vindt plaats op maandag 29 maart 2004 om 14.00 uur in Grand-Café Public aan de Blijmarkt 23 in Zwolle.


---