Gemeente Woerden

Kermis Koninginnedag blijft nog even op het Kerkplein

De komende kermis rond Koninginnedag vindt toch plaats op het Kerkplein. De werkzaamheden rondom het project Hoochwoert laten dit toe. Zoals nu kan worden ingeschat start de bouw van de ondergrondse parkeergarage tussen begin juni en eind september. Een precieze startdatum is nog niet te noemen. Dit hangt onder meer samen met de bouwsystematiek van de gekozen aannemer. Ontwikkelaar AM Vastgoed is op dit moment bezig met de selectie van de aannemer. Daarnaast hangt de startdatum af van het verloop van de bouwvergunningsprocedure. De totale bouw van de parkeergarage, de nieuwe winkels en woningen neemt ongeveer 2 ½ jaar in beslag. De oplevering van de winkels staat gepland op het najaar van 2006.

Sloop en bouwrijpmaken
De komende weken werkt de gemeente er hard aan om het hele gebied bouwrijp over te dragen aan de ontwikkelaar. Het blok van de voormalige A&P is gesloopt en vanaf maandag 29 maart start de sloop van de drie panden aan de Groenendaal. In april volgt de sloop van de rij panden naast Concordia. Het bouwrijpmaken houdt ook in het aanpassen van de kabels en leidingen en het verwijderen van de bestrating. Om het gebied aantrekkelijk te houden voor parkeren en andere activiteiten wil de gemeente dit echter zo laat mogelijk doen. Om die reden kan de kermis dus nog een keer doorgaan op het Kerkplein.

Bedoeling is dat de kermis tijdens de bouwperiode tijdelijk verhuist naar de Wagenstraat. Burgemeester en wethouders nemen hierover in april een besluit. Vanaf eind 2006 keert de kermis definitief terug naar het nieuwe Kerkplein.