Gemeente Den Helder

25-03-2004 Herdenkingsbijeenkomst in Julianadorp ter nagedachtenis aan prinses Juliana

Maandag 29 maart om 19.00 uur vindt in de Ontmoetingskerk, Parkstraat 10 12 in Julianadorp (gemeente Den Helder) een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats in verband met het overlijden van prinses Juliana.
Tijdens de bijeenkomst zal onder meer worden gesproken door de burgemeester van Den Helder drs. J.M. Staatsen, de Commandant Zeemacht in Nederland Vice Admiraal Van der Aa en dorper J.O.H. Vonk. De Zang wordt verzorgd door het Christelijk Mannenkoor uit Den Helder.

Er bestaat een heel bijzondere band tussen prinses Juliana en de gemeente Den Helder. Zowel als prinses als als Koningin heeft zij vele malen de gemeente een bezoek vereerd, onder meer vanwege activiteiten bij de Koninklijke Marine. In 1909 is het toen nieuwe dorp bij Den Helder naar haar vernoemd. Julianadorp maakt deel uit van de gemeente Den Helder en ligt midden in de polder Het Koegras. Juliana is hier twee keer officieel op bezoek geweest in het dorp: als kind in 1919 en als Koningin in 1969 Reden genoeg voor het gemeentebestuur om bijzondere aandacht te schenken aan het overlijden van de prinses.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Den Helder in samenwerking met de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit, de Belangenvereniging Julianadorp en de Christelijke Oranjevereniging Den Helder.