Gemeente Enschede

Jongeren in Enschede-Zuid sporten voor 1 euro bij een club; tennis, streetdance, klimmen, basketbal, volleybal, kempo en mountainbiking


Enschede, 26-03-2004

Vanaf 29 maart aanstaande kunnen jongeren van 12 tot 17 jaar, die nog geen lid zijn van een sportvereniging en wonen in Enschede-Zuid, voor maar 1 euro per les kennis maken met een sport naar keuze. Er kan gekozen worden uit tennis, streetdance, klimmen, basketbal, volleybal, kempo en mountainbiking. Deze actie duurt vier weken. Inschrijven kan tot maandag 29 maart, 17.00 uur op www.magneetje.nl of bij Het Magneetje aan de Hertmebrink 1, telefoon: 4328125.

De lessen, die na schooltijd plaatsvinden, worden verzorgd door medewerkers van de sportverenigingen en studenten van het CIOS Enschede.

Het project 'Sporten bij de club" is opgezet door Wijkwelzijn Zuid in samenwerking met de sportverenigingen, het voortgezet onderwijs en de afdeling Sportactivering van de gemeente Enschede.

In de Enschedese zuidwijken (met name de Wesselerbrink en Stroinkslanden) is slechts 23% van de jongeren actief bij een sportclub terwijl het stedelijk gemiddelde op 41% ligt. Het project "Sporten bij de club' moet er toe leiden, dat het aantal jongeren dat sport bij een club omhoog gaat. Gedurende vier weken kunnen ze kennis maken met maar liefst zeven verschillende sporten en sportclubs.
---

Gepubliceerd op 26-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar