EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Persbericht

26 maart 2004

START EVO-MELDKAMER CRIMINALITEIT

Maandag 29 maart start EVO de EVO-Meldkamer Criminaliteit. Door te bellen met de meldkamer, telefoonnummer (079) 346 7 112, kunnen EVO-leden direct fraude en/of diefstal binnen hun organisatie melden.

EVO wil met de start van de EVO-Meldkamer Criminaliteit beter informeren en adviseren over mogelijke preventiemaatregelen. Steeds meer bedrijven hebben te maken met een toename van het aantal gevallen van fraude en diefstal. Niet alleen omdat er sprake is van een absolute stijging van het aantal misdaden waar bedrijven het slachtoffer van worden, maar ook door een verschuiving van de criminaliteit naar de logistiek en distributie van ondernemingen. Bedrijven krijgen torenhoge premies en eigen risicobedragen opgelegd door verzekeraars en ontkomen daardoor niet aan meer aandacht voor preventief beleid.

Naast informatie over het voorkomen van fraude en criminaliteit en wat te doen bij geconstateerde criminele activiteiten, heeft EVO ook een quickscan waarmee ondernemingen zelf met een checklist knelpunten op het gebied van fraude, diefstal en criminaliteit kunnen inventariseren. Een uitgebreide securityuscan tegen speciaal ledentarief kan daarop volgen. Om de bedrijven nog meer te ondersteunen in hun preventief beleid is ook een speciale opleiding voor warehousemanagement en criminaliteitspreventie in de EVO-opleidingen opgenomen.

In vervolg op deze start zal dit jaar ook de samenwerking met het Openbaar Ministerie om gezamenlijk de transportcriminaliteit te bestrijden, nader worden ingevuld en een convenant worden ondertekend.