Gemeente Den Haag

maart 2004
Rabbijn Maarsenplein in Den Haag van start (24 maart)

Op 29 maart a.s. starten de bouwwerkzaamheden aan het Rabbijn Maarsenplein te Den Haag. Het Rabbijn Maarsenplein is een deelontwikkeling van het Spuimarkt project met appartementen, winkels en parkeerplaatsen.

Spuimarkt wordt ontwikkeld door de Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV is een samenwerkingsverband van AM Development, BAM Vastgoed en ING Real Estate.

De ontwikkeling van het Rabbijn Maarsenplein (voorheen Bezemplein) maakt deel uit van het totale Spuimarkt project dat ruwweg is afgebakend door de Spuistraat, Wagenstraat, Sint Jacobsstraat en het Spui.
Het Rabbijn Maarsenplein zal door de dimensionering, de inrichting met verschillende terrassen en het behoud van historische waarden een intiem stadsplein worden om aan te wonen, te winkelen en te verblijven.

Hoogwaardige appartementen in het hart van Den Haag Het gebouw heeft een ingetogen chique vormgeving en zal het Rabbijn Maarsenplein in een L-vorm aan twee kanten beschutten. Er worden 79 huurappartementen gerealiseerd. Binnen dit appartementenaanbod, waaronder 10 topappartementen, zijn veel verschillende woningtypen, variërend in grootte van 70 m2 - 160 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte: een loggia, een balkon of een (dak)terras. Ieder appartement heeft een parkeerplaats in de parkeerkelder.

Winkelen en horeca
2.000 m2 winkelruimte in diverse afmetingen zal worden ingericht met detailhandel en horeca. De winkelunits zijn gesitueerd aan het plein. Door de juiste mix van detailhandel en horeca en het behoud van historische waarden, waaronder de prachtige platanen, wordt een intiem binnenstedelijk verblijfsplein ontwikkeld.
Door de ligging van het Rabbijn Maarsenplein ten opzichte van het kernwinkelgebied Grote Marktstraat zullen detailhandel en horeca optimaal kunnen functioneren.

Ontwikkelaar
In opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV is BAM Vastgoed B.V. te Bunnik de uitvoerende ontwikkelaar van het Rabbijn Maarsenplein.

Het Rabbijn Maarsenplein Project bestaat uit:
79 appartementen waarvan 10 topappartementen, variërend in grootte 70 m2 - 160 m2.
2.000 m² winkelruimte.
92 parkeerplaatsen in de parkeergarage t.b.v. van de bewoners.

Kerngegevens Rabbijn Maarsenplein
Bouwer BAM Woningbouw te Den Haag
Architect José Rafael Moneo en Alberto Nicolau te Madrid Co-architect Claus en Kaan te Rotterdam
Constructeur Raadgevend ingenieursbureau Peree te Gorssel Installatie advies VIAC te Houten
Belegger (toekomstige eigenaar) ING Real Estate Investment Management Residential
Verhuur winkels ING Real Estate Development te Den Haag Verhuur appartementen en parkeerplaatsen Nelisse makelaars te Den Haag

Gebiedsontwikkeling Spuimarkt
Den Haag 25 november 2003 - In de Haagse binnenstad heeft wethouder Bruno Bruins de aftrap gegeven van de bouwwerkzaamheden voor het project Spuimarkt.

Spuimarkt omvat de herontwikkeling en nieuwbouw van winkels en grootwinkelbedrijven, woningen en uitgaansvoorzieningen in de omgeving van de Grote Marktstraat. In totaal worden in het Spuimarktgebied de komende jaren circa 53.000 m2 winkelruimte incl. grootwinkelbedrijven (waaronder C&A, Hema, V&D), een 9 zalen tellend Pathé multiplextheater, horeca, parkeervoorzieningen en 200 woningen gerealiseerd. Ook de openbare ruimte zal een geheel nieuwe aanblik krijgen.