Gemeente Albrandswaard


Persberichten

29 maart 2004
2004.16


Albrandswaardse jeugd kiest voor hart en sport

In samenwerking met de gemeente Albrandswaard en op initiatief van de Nederlandse Hartstichting organiseert de Sportstichting Albrandswaard het project 'Kies voor Hart en Sport'. Dit project is bedoeld om de schooljeugd tussen de 10 en 13 jaar die nog niet actief bezig is met sport, de mogelijkheid te bieden om een sport uit te proberen.

Wethouder Erwin de Jongh, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft en de heer K. van der Knaap, voorzitter van de Sportstichting Albrandswaard brengen 31 maart om 11.15 uur een bezoek aan OBS Portland om de sportactiviteiten te promoten.

"Sporten is goed voor lichaam en geest, en in Albrandswaard hebben we ontzettend veel goeddraaiende sportverenigingen en clubs, die ook nog eens op hoog niveau meedraaien. Denk maar eens aan onze korfballers, waarvan het C1 team onlangs Nederlands kampioen is geworden. Daar zijn we als bestuur trots op, maar we weten ook dat sporten de basis is voor een gezond leven. Dit project is bedoeld om dat deel van de jeugd te bereiken dat nog niet actief voor een sport heeft gekozen en ik zal er alles aan doen om deze jongelui te motiveren actief met een sport aan de slag te gaan": Aldus een gemotiveerde Erwin de Jongh.

De Albrandswaardse scholen hebben allemaal een boekje ontvangen met een sportkennismakingsprogramma voor kinderen van de groepen 7 en 8. In dit boekje is onder meer een aantal sporten opgenomen waaruit de kinderen konden kiezen om voor een symbolisch bedrag van ¤ 3,-- een kennismakingscursus van 5 lessen te volgen. Gekozen kon worden uit o.a.: korfbal, karate en luchtschietsport.

Persbericht 2004.16 hart en sport.doc