TEMPO-TEAM
http://www.tempo-team.nl

Tempo-Team en UWV verminderen ziekteverzuimduur met 20%.

Tempo-Team en UWV verminderen ziekteverzuimduur met 20% Tempo-Team en UWV ondertekenen naar aanleiding van een succesvolle proefperiode vandaag een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerkingsovereenkomst is een resultaat van het in 2003 afgesloten arboconvenant tussen uitzendbureaus, de overheid, UWV en vakverenigingen. Als een van de eerste uitzendbureaus in Nederland maakt Tempo-Team met UWV afspraken over de begeleiding van zieke uitzendkrachten. Beide organisaties hebben als doel de ziekteverzuimduur onder uitzendkrachten in Nederland flink te verminderen. Een reële doelstelling, blijkt na een succesvolle proefperiode in drie regio's in Nederland.

Proefperiode
Van alle zieke uitzendkrachten is 70% binnen een week hersteld. De overige 30%, de langdurig zieken, vragen om een intensieve begeleiding van zowel Tempo-Team als UWV. UWV, die vanaf het moment van de ziekmelding officieel werkgever is, draagt zorg voor de uitkering tijdens de ziekteperiode en Tempo-Team betaalt UWV deze uitkering in de vorm van premies. Beide organisaties zijn er dus bij gebaat dat een zieke uitzendkracht snel weer aan de slag gaat. Aanleiding om de handen ineen te slaan;

Voor de duur van een half jaar zijn in drie regio's in Nederland - Twente, Noord Holland, Noord Limburg - Tempo-Team en UWV gestart met het testen van de effectiviteit van verschillende maatregelen. Zo is er sneller dan voorheen contact opgenomen met de zieke werknemer, hielden het UWV en Tempo-Team nauw contact over het ziekteverloop van de uitzendkracht en voerde Tempo-Team de kortverzuimbegeleiding zelf uit. Voor deze nieuwe manier van werken hebben medewerkers van Tempo-Team en het UWV trainingen gevolgd.

Resultaten
Deze maatregelen resulteerden in een forse afname van het aantal ziekmeldingen; in het zuiden van het land zelfs met 50%. De verzuimduur is bij de 40 deelnemende vestigingen van Tempo-Team gedaald met gemiddeld 20%. Opzienbarende resultaten voor zowel Tempo-Team als het UWV en aanleiding om deze werkwijze landelijk door te zetten. Momenteel worden alle zieke uitzendkrachten door Tempo-Team en het UWV volgens de nieuwe werkwijze begeleid. Tempo-Team verwacht snel een positief resultaat te zien.

Noot voor de redactie,