Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 29 maart 2004

(


Noordwijk Alcoholcontrole

Werd in de nacht van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart een alcoholcontrole gehouden op de Beeklaan. Acht bestuurders waren onder invloed waarvan de hoogst gemeten uitslag van de ademanalyse 625 ug/l (limiet 220 ug/l) was. Het betrof een 62-jarige bestuurder uit Noordwijk. Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Ook kreeg een 35-jarige bestuurder uit Oss een proces-verbaal voor rijden onder invloed. De man kreeg tevens een verbaal voor rijden zonder rijbewijs omdat zijn rijbewijs reeds eerder was ingevorderd.


Noordwijk Onder invloed

Op zaterdag 27 maart rond de klok van 01.00 uur heeft er een controle plaatsgevonden op de Van Panhuysstraat. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed. De hoogst gemeten uitslag ademanalyse was 495 ug/l (limiet 220 ug/l) van een 37-jarige bestuurster uit Noordwijk. Allen kregen proces-verbaal en een rijverbod.


Katwijk Rijden onder invloed

Controleerde de politie op zaterdag 27 maart omstreeks 17.55 uur een 38-jarige bestuurder uit Katwijk. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 935 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur.


De Zilk Aanrijding met vijf gewonden

Op zondag 28 maart omstreeks 11.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Beeklaan. Reed een 81-jarige bestuurder uit De Zilk van een parkeerterrein toen hij plots gaf gas. Hierdoor reed hij tegen verschillende voetgangers aan die op het trottoir liepen. De bestuurder schoot met zijn voertuig door over de weg en reed vervolgens de sloot in aan de overkant van de weg. De man is door omstanders uit het water gehaald en met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. Een 69-jarige voetganger uit De Zilk werd met armletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. Een 59-jarige voetgangster, een 9-jarige jongetje en een 14-jarig meisje, allen uit De Zilk, werden met onbekend letsel overgebracht naar het Spaarneziekenhuis in Spaarnewoude. De auto van de bestuurder is uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek. Tevens is het rijbewijs ingevorderd.

Sassenheim Groepen 8 voorgelicht over vandalisme
In het kader van de Doe Effe Normaalles is op donderdag 25 maart de zogenaamde Hufterbus van Connexxion in Sassenheim geweest. Alle groepen 8 (in het totaal zo'n 200 kinderen) zijn door Jaap Kievit, buschauffeur van Connexxion, voorgelicht over vandalisme. De kinderen konden na afloop de 'vernielde' bus bezichtigen. Inmiddels is besloten dat deze preventieve les jaarlijks zal worden gegeven door Connexxion.


Voorschoten Aanrijding vier personenauto's

Op vrijdag 26 maart omstreeks 12.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Veurseweg tussen vier personenauto's. Een 60-jarige bestuurder uit Biddinghuizen reed over de Veurseweg richting Voorschoten. Ter hoogte van het benzinestation wilde hij linksaf het benzinestation oprijden. Dit werd te laat opgemerkt door drie achteropkomende bestuurders waardoor een aanrijding ontstond Een 82-jarige bestuurder uit Leiden werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Leidschendam. Een 76-jarige bestuurster uit Leiderdorp werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. Een 32-jarige bestuurster uit Voorschoten werd ter plaatse behandeld.


Voorschoten Aanrijding met gewonden

Op vrijdag 26 maart omstreeks 16.40 uur stond een 76-jarige bestuurster uit Leidschendam stil aan de linkerzijde van de Veurseweg in de richting Voorschoten. De vrouw wilde keren op de rijbaan om richting Leidschendam te gaan. Bij het keren zag zij een 64-jarige bestuurster uit Voorschoten die voor haar van links kwam over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw uit Leidschendam moest uit haar voertuig worden geknipt. Beide vrouwen werden met nekletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Voorschoten Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed

Op zondag 28 maart omstreeks 01.45 uur was een 28-jarige bestuurder uit Voorschoten tegen een boom aan de Zwaluwweg gereden. Na onderzoek in het Rijnlandziekenhuis kon de bestuurder een ademtest afleggen. De uitslag van de ademanalyse was 810 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. De man had bij de aanrijding neusletsel opgelopen.


Leiden Gewapende overval

Op zaterdag 27 maart tussen 02.30 uur en 03.30 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op de vestiging van Mc Donalds aan de Plesmanlaan, op het Transferiumterrein. Door middel van het inslaan van een ruit hebben twee mannen zich de toegang tot het bedrijf verschaft. De twee aldaar aanwezige personeelsleden werden gekneveld en bedreigd met vuurwapens. Hierna heeft men getracht met grof geweld de kluis te openen. De daders zijn met een onbekend geldbedrag vertrokken. De vluchtroute is onbekend. Wel werd er enkele uren na de overval langs het fietspad, dat loopt vanaf de Voorschoterweg in de richting van het Valkenburgsemeer (smalspoorwegmuseum) een brandhoop met verbrandde kleding aangetroffen. Getuigen van deze brute overval worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Leiden 0900 - 8844.

Leiden Verkeerscontrole
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart heeft er in het centrum een verkeerscontrole plaatsgevonden. Aan instanties waren aanwezig, de verkeersdienst, agenten, studenten en motorrijders van de Politie Hollands Midden, de KLPD, de RVI, de RDW en de douane.
Er werden 145 voertuigen gecontroleerd en 84 processen verbaal opgemaakt. 12 van de bestuurders waren onder invloed van alcohol. De hoogstgemeten waarde was 915 ug/l terwijl 220 de limiet is. De 24-jarige bestuurder uit Leiden werd aangehouden. Tevens werd zijn rijbewijs inbeslaggenomen. 2 auto's en 4 bromfietsen werden in beslaggenomen voor verder (technisch) onderzoek. Er werden 15 taxichauffeurs gecontroleerd en 5 processen verbaal opgemaakt vanwege onder andere de taxa-meter welke niet in orde bleek te zijn evenals de dagrittenstaat. De politie stelt een onderzoek in naar de vergunning van één van de taxi's.
Daarnaast heeft de politie in het weekend van 27 en 28 maart nog twee andere personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 30-jarige Rijnsburger werd aangehouden toen hij zaterdagavond ondanks een rijontzegging - zijn rijbewijs was enige tijd geleden al ingevorderd - toch een parkeerplaats afreed aan de Langestraat. De ademanalyse kwam uit op 1100 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal.
Een 25-jarige Leidenaar reed in de nacht van zaterdag op zondag zonder licht over de Hoge Rijndijk. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht omdat hij gedronken bleek te hebben. De ademanalyse wees 735 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiden Woninginbraak
In de avond van zaterdag 27 maart is een woning aan de Morslaan ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam in te slaan. Nadat de woning was doorzocht werden onder andere een bankpas, geld, sieraden weggenomen.


Zoeterwoude Pogingen woninginbraak
In de avond van zaterdag 27 en de nacht van zondag 28 maart heeft men geprobeerd in te breken in een woning aan de Kastanjelaan en in een woning aan de Elzenhof. In de eerste woning heeft men getracht de tuindeur de forceren. In woning aan de Elzenhof probeerde men via het raam naar binnen te komen.

Leiderdorp Woninginbraak
In de avond van vrijdag 26 maart en de nacht van zaterdag 27 maart werd in een woning aan de Buitentocht ingebroken. Men kwam de woning binnen door een deur te forceren. Er werden onder andere sieraden weggenomen.


Alphen aan den Rijn Aanhouding verdachte steekpartij

Op zaterdag 27 maart omstreeks 17.35 uur kreeg de politie de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden op de hoek Paradijslaan/Hoflaan. De politie trof een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan met een steekwond in de hals. Hij werd afgevoerd naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. Diezelfde dag werd op het Stationsplein omstreeks 19.50 uur een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van de steekpartij. Hij voldeed aan het signalement wat ooggetuigen van de steekpartij hadden opgegeven. De verdachte is in verzekeringgesteld. Beide mannen bleken 's middags overlast in de vorm van openbare dronkenschap te hebben veroorzaakt in de omgeving van de Paradijslaan.


Alphen aan den Rijn Te veel gedronken

Een 23-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed zaterdag 27 maart rond 4.45 uur op de Oude Herenweg een verkeersbord omver. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 780 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.
Een 27-jarige automobilist uit Noordwijk reed zaterdag 27 maart rond 4.30 uur met te veel alcohol op over de Sportlaan. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 715 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.
Bij een alcoholcontrole op het Burgemeester Visserpark bleek een 55-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. De uitslag van de ademanalyse was 355 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.


Berkenwoude Auto in sloot

Een 20-jarige automobilist uit Gouda reed zaterdag 27 maart rond 23.45 uur met zijn auto in de sloot langs de Zuidbroekse Opweg. De man kon zelf ongedeerd uit het voertuig komen. Hij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 335 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Woninginbraken
In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart is er in vier woningen ingebroken. In de Hertenkruid verschafte men zich toegang door een raam te forceren. Uit deze woning is onder andere een Minidisc ontvreemd. In de Zeepkruid kwam men binnen door een bovenlichtje open te wrikken. Uit deze woning is onder andere een GSM ontvreemd. Ook in de Sikkelkruid werd een raam geforceerd. Men nam uit deze woning onder andere een bankpasje mee alvorens de woning te verlaten. Tot slot werd aan de Sikkelkruid ingebroken door een bovenlicht te forceren. Uit deze woning werden onder andere een laptop en een digitale camera meegenomen.

Hazerswoude-Dorp Woninginbraak
In de avond van vrijdag 26 maart is na een inbraak in een woning aan de Loeteweg de auto weggenomen. Men kwam de woning binnen door het slot van de achterdeur open te wrikken. Nadat de gehele woning was doorzocht en de autosleutels werden gevonden werd ook de Volkswagen Golf van de bewoners weggenomen. De bewoners missen ook een geldbedrag, en autopapieren. De auto staat inmiddels gesignaleerd.


Waddinxveen Schip vaart tegen brug

Op vrijdag 26 maart omstreeks 13.40 uur is er een boot tegen de Coenecoopbrug gevaren. Een boot uit Terneuzen voer richting Alphen aan den Rijn en werd bestuurd door een 24-jarige schipper uit Terneuzen. Door nog onbekende oorzaak voer het schip tegen het vaste gedeelte van de brug. Hierdoor werd het stuurhuis geheel vernield. De beide opvarende raakten hierbij niet gewond. De KLPD stelt een onderzoek in.


Waddinxveen Rijden onder invloed

Controleerde de politie op zaterdag 27 maart omstreeks 03.23 uur, op de A-12 richting Den Haag een 52-jarige bestuurder uit Den Haag. Bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 675 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Gouda Poging beroving

Werd op vrijdag 26 maart omstreeks 21.10 uur op de Vossenburchkade gepoogd een rugzak van een 35-jarige vrouw uit Gouda afhandig te maken. Er liep een manspersoon de vrouw tegemoet. Bij het passeren trok de man aan de rugzak van de vrouw wat niet lukte. De man ging er vervolgens rennend vandoor.


Gouda Rijden onder invloed

Werd op zaterdag 27 maart omstreeks 00.44 uur op de Componistenlaan een 40-jarige bestuurder uit Gouda gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 790 ug/l (limiet 220 ug/l). Op de Burgemeester van Reenensingel werd omstreeks 06.20 uur een 21-jarige bestuurder uit Waddinxveen gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed te verkeren. Zijn uitslag was 350 ug/l (limiet 220 ug/l). Beide kregen proces-verbaal en een rijverbod.


Gouda Rijden onder invloed / auto uit verkeer

Reed een 22-jarige bestuurder uit Gouda op zondag 28 maart omstreeks 04.30 uur met hoge snelheid door een 30km/h gebied. Op de Nonnenwater werd de man door de politie gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren. Uit ademanalyse bleek de uitslag 375 ug/l (limiet 220 ug/l) te zijn. Tevens bleek het voertuig van de man niet in goede technische staat te zijn waardoor deze uit het verkeer werd genomen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Uit technisch onderzoek moet blijken of het voertuig technisch in orde is.


Gouda Rijden onder invloed

De politie controleerde op zondag 28 maart omstreeks 04.30 uur een 27-jarige bestuurder uit Harmelen naar aanleiding van raar rijgedrag (plotseling stoppen / hard wegrijden/ keren). Bleek de bestuurder onder invloed te zijn en tevens verdovende middelen te hebben genuttigd. Daar een ademtest niet lukte werd van de man een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van 24 uur.


Waddinxveen Rijden onder invloed

Op maandag 29 maart omstreeks 04.15 uur controleerde de politie op de Bredeweg een 25-jarige bestuurder uit Waddinxveen. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 585 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --