Politie Drenthe

Maandagmorgen 29-03-04

Meppel 29-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Politie houdt doorrijder aan
VALTHERMOND/MUSSELKANAAL - De politie hield zondagavond in zijn woning in Musselkanaal een 28 jr. man aan. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor op het Zuiderdiep in Valthermond een aanrijding heeft veroorzaakt en daarna is doorgereden. Ook had hij gedronken. De ademanalyse gaf een alcoholgehalte aan van ongeveer 2 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een 20 jr. automobiliste uit Stadskanaal kwam op het Zuiderdiep in botsing met een tegemoetkomende auto die deels op de verkeerde weghelft reed. De bestuurder van deze auto reed na de aanrijding door, achtervolgd door de vrouw uit Stadskanaal. Onderweg stopte de man nog een keer en werd door de vrouw en haar vriend aangesproken. Hierop reed de man weer verder. Doordat de vrouw het kenteken van de auto noteerde kon de politie de bestuurder in zijn woning aanhouden. De auto bleek niet te zijn verzekerd en geen geldige APK te hebben. Ondanks dat de vrouw en haar vriend de bestuurder herkenden ontkent hij een aanrijding veroorzaakt te hebben.

Beschonken bestuurder bij verlichtingscontrole aangehouden EXLOO - Toen de politie in de nacht van zondag op maandag op de N34 bij Exloo een automobilist controleerde die met groot licht reed, stelden de agenten vast dat de 43 jr. man uit Coevorden ook gedronken had. Hij is aangehouden en er werd een ademanalyse gedaan. De uitslag was een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. Met een dagvaarding is de man in vrijheid gesteld.

Politie vangt koe
ZUIDWOLDE - De politie in Zuidwolde is in de nacht van zondag op maandag enkele uren bezig geweest met het vangen van een ontsnapte koe. Het dier was bij het inladen in een veewagen over een hek gesprongen en besloot, achtervolgd door een aantal mensen, Zuidwolde - en dan met name de achtertuinen in meerdere straten - te gaan verkennen. Na een paar uur lukte het de agenten om de koe te pakken te krijgen en af te leveren aan de mensen van de veewagen. De koe ging door tuinen van woningen aan de Ommerweg, Hoofdstraat, Landschapslaan, Zetveld en het Suudal.

Man aangehouden na bedreiging
TIENDEVEEN - Zondagavond hield de politie in Tiendeveen een 58 jr. man uit Slagharen aan. De man wordt er van verdacht eerder op de avond bij een woning in Tiendeveen een 49 jr. man uit s Gravendeel te hebben mishandeld en bedreigd. De mishandeling en bedreiging speelden zich af bij een gezamenlijke kennis van de beide mannen. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten.

Geheime zender uit de lucht gehaald
PEIZE - De politie assisteerde zondagmiddag controleurs van het Agentschap Telecom bij het uit de lucht halen van de geheime zender Toronto. Men zond uit vanuit de kelder van een woning aan de Hoppekampweg in Peize. Tegen de 43 jr. eigenaar/bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De zendapparatuur is in beslag genomen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl