Gemeente Waterland


Vrijdag 26 maart heeft de Commissaris van de Koningin van Noord-Holland, de heer Borghouts, een ambtsbezoek asfgelegd aan de gemeente Waterland.

foto: commissaris krijgt uitleg over verwerking van zalm Bedrijvigheid Eerst kregen de Commissaris en zijn echtgenote een rondleiding door de voor Waterland kenmerkende bedrijven Hakvoort (scheepsbouw) en Zalmhuis Steur (visverwerking).

Daarna volgde een discussie met de gemeenteraad over een aantal onderwerpen die op dit moment bijzondere aandacht verdienen, zoals het bouwen van woningen, de aanleg van een bedrijventerrein, de ambulancezorg en de (kosten van) de brandweer. Problemen de provincie een rol kan spelen. Het bezoek werd afgesloten met een informele bijeenkomst waarbij vertegenwoordigers van verschillende verenigingen en organisaties in Waterland kennis konden maken met "de burgemeester van de provincie".

Aandacht
De Commissaris van de Koningin wilde met zijn bezoek graag kennismaken met de gemeente Waterland, haar inwoners, bedrijven en bestuurders. De gemeente heeft op haar beurt van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal zaken extra onder de aandacht te brengen van de provincie.

Zie ook:
website provincie Noord-Holland