Politie Limburg-Zuid

Toezicht binnenstad Maastricht

Maastricht 29-03-2004 - Tijdens toezicht in de Maastrichtse binnenstad (Markt, Heggenstraat, Volksplein, Wilhelminakade) en in de omgeving van het NS-station in Maastricht (Stationsstraat) heeft de politie op vrijdag 26 maart 2004 totaal ongeveer zes personen aangehouden wegens het in bezit hebben van verdovende middelen c.q. op verdenking van dealen.

De verdovende middelen die zij bij zich hadden, bolletjes heroïne, cocaïne, softdrugs, werden in beslag genomen. Bij een aanhouding op de Stationsstraat in Wijck kreeg de politie ook hulp van passanten. Een verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon / verblijfplaats die vermoedelijk bolletjes heroïne en cocaïne had laten vallen, rende er vandoor, teneinde zich aan een controle / aanhouding te onttrekken . Een alerte en onbekend gebleven passant die vermoedelijk in de gaten had dat de politie de verdachte wilde aanhouden, schoot te hulp en trok de verdachte in het voorbij rennen aan een mouw naar de grond, waarop de politie de verdachte zonder problemen kon aanhouden.

Totaal zestien bekeuringen schreef de politie vrijdag uit in de wijk Ceramique en in de Maastrichtse binnenstad. De geconstateerde overtredingen; in het openbaar drinken van alcoholische drank, zich doelloos ophouden in portieken, negeren van het rode verkeerslicht etc.

Een 22-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats werd afgelopen vrijdag op zaterdagnacht op de Wilhelminasingel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak in een geparkeerde auto aldaar, waarvan een autoruit was ingeslagen. Deze verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Zaterdagmorgen 27 maart 2004, omstreeks 05.15 uur, hield de politie op het Stationsplein in Maastricht een 21-jarige man uit Sittard aan. Die wordt verdacht van het (om-) gooien van aldaar gestalde fietsen, totaal lagen zon twintigtal her en der op de grond. Zo wordt hij ervan verdacht ook een aantal van deze fietsen tegen abris / bushokjes en een telefooncel te hebben gegooid. De verdachte, die zich overigens tegen zijn aanhouding verzette, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bij een controle zaterdagnacht 27 maart 2004, ondermeer op ondermeer de de Avenue Ceramique en Franciscus Romanusweg, heeft de politie totaal negen automobilisten betrapt bij het onder invloed besturen van hun voertuig. De na ademanalyse geconstateerde alcoholpromillages in hun bloed varieerde van 0,6, 1 tot 1,2 promille. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten en uiteraard kregen die allemaal een rijverbod opgelegd.