Gemeente Maastricht

Ontwerp-Welstandsnota klaar

English

Sinds 18 maart 2004 ligt de Ontwerp-Welstandsnota voor de stad Maastricht in het kader van inspraak vier weken lang voor iedereen ter inzage bij het GemeenteLoket. In diezelfde periode is de Ontwerp-Welstandsnota ook in te zien op deze pagina. In de Ontwerp-Welstandsnota is het welstandsbeleid voor heel Maastricht vastgelegd. De ontwerp-nota bestaat uit vier delen:

* het algemene deel: hierin is beschreven hoe het welstandstoezicht in Maastricht is georganiseerd en hoe dit wordt uitgevoerd; * het gebiedsgerichte deel: hierin is het gebiedsgerichte welstandsbeleid beschreven. Er zijn 25 bebouwingstypen onderscheiden en aan elk bebouwingstype zijn duidelijke en concrete welstandscriteria gekoppeld zodat voor iedereen duidelijk is aan welke welstandscriteria moet worden voldaan en aan welke criteria door de welstandscommissie wordt getoetst; * het reclamedeel: voor reclames is een aparte deelnota op basis van een gebiedsgerichte aanpak gemaakt; * het deel sneltoetscriteria: dit zijn specifieke welstandscriteria voor veelvoorkomende kleine bouwplannen bij woningen, zoals aan- en uitbouwen, bijgebouwen, dakkapellen, gevelwijzigingen en erfafscheidingen.

Inspraak

Schriftelijke inspraakreacties kunt u tot 15 april 2004 sturen naar Gemeente Maastricht, ter attentie van de heer K. Jans, dienst Stadsontwikkeling en Grondzaken, afdeling Stedelijke Inrichting, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Of stuur uw reactie per e-mail naar koos.jans@maastricht.nl. De inspraakreacties worden behandeld in de Raadscommissie Stadsontwikkeling van 18 mei 2004 (aanvang 20.00 uur). Vaststelling van de Ontwerp-Welstandsnota is voorzien op 25 mei 2004.

> Algemene deel van de Ontwerp-Welstandsnota.pdf > Gebiedsgerichte welstandsbeleid > Deelnota reclame > Sneltoetscriteria Welstandsnota.pdf

top

Zoeken _______________

GemeenteLoket

Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket Zie het origineel