Politie Zuid-Holland-Zuid

29/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-03-2004 - Persberichten District I

DIVERSE WAPENS AANGETROFFEN
ZWIJNDRECHT- Zaterdagnacht 28 maart kwam er een melding binnen dat er een vechtpartij zou plaatsvinden op de Schipperskade. Ter plaatse zagen de agenten geen vechtpartij, maar reden wel gelijk drie autos weg. Twee daarvan konden nog achtervolgd worden, en uit een van de autos werd een vuurwapen gegooid. De beide autos konden ontkomen. Nadat de identiteit van de bestuurder was achterhaald die het vuurwapen uit de auto had gegooid, werd er vervolgens op het huisadres van deze verdachte in Dordrecht een doorzoeking gedaan. Daar werden aangetroffen: twee busjes traangas, een stroomstootwapen, een wapenstok, diverse messen, een boksbeugel, een zwaard en drugs. Zondagavond 28 maart meldde deze verdachte, een 30-jarige man uit Dordrecht, zich vrijwillig op het politiebureau. Ook de bestuurder van de tweede auto, eveneens 30 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht, meldde zich zondagavond vrijwillig op het politiebureau. Er bleek sprake te zijn van onenigheid in de relationele sfeer.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT- Zondag 28 maart heeft een 81-jarige man uit Dordrecht aangifte gedaan van diefstal van zijn auto op de Tweelingenstraat. De auto was zaterdagavond gestolen. Op zondag 29 maart rond 18.00 uur zag de man zijn auto staan op het Gemmahof en alarmeerde hij de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, waren er drie mannen bij de auto. Twee daarvan gingen er direct vandoor, de derde, een 18-jarige man uit Dordrecht, werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

AUTO-KRAKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op maandagmorgen 29 maart werd de politie gebeld met de mededeling dat er werd ingebroken in een auto aan de Chris J. Walsonstraat. De melder gaf ook het signalement van de dader door, waardoor de verdachte, een 31-jarige man uit Dordrecht, even later op de Groenendijk kon worden aangehouden.