KONE

KONE MaxiSpace: een nieuw technologieplatform voor liften

KONE MaxiSpace: een nieuw, revolutionair technologieplatform voor liften

ESPOO, Finland, March 29/PRNewswire/ -- - Tot 30 % meer ruimte in de lift!

Het Finse KONE, wereldleider op het vlak van liften en roltrappen, kondigt de lancering aan van KONE MaxiSpace(tm), een gloednieuw liftplatform met technologie die tegengewichten in liftinstallaties overbodig maakt. Hiermee kunnen liftcabines tot een derde ruimer zijn dan bestaande liftcabines voor een schacht van dezelfde omvang. In vele gevallen zal een lift voor 6 of zelfs 8 personen mogelijk worden waar voorheen slechts plaats was voor een 4-persoonslift. Met deze verhoogde capaciteit vergroot KONE MaxiSpace(tm) het gebruikerscomfort en wordt de lift beter toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Dit nieuwe platform wordt mogelijk gemaakt door KONE PowerDisc(tm), een nieuwe, uiterst compacte en toch krachtige machine, gecombineerd met een revolutionaire kabelconfiguratie die gebruikmaakt van een nieuw soort kabeltype met grote trekkracht. KONE PowerDisc(tm) is een gearless motor die een stuk lichter en compacter is dan andere bestaande liftmachines. Ondanks een gewicht van amper 70 kg is hij toch even krachtig als machines die vele malen groter zijn. Door zijn kleine omvang is deze nieuwe machine makkelijk te installeren in de krap bemeten ruimte van de liftschacht.

Naast het vergroten van de cabineruimte, biedt KONE MaxiSpace(tm) ook de prestaties, het comfort en de veiligheid inherent aan gearless technologie. Het installeren van liften die gebruik maken van de KONE MaxiSpace(tm) technologie belooft ook veiliger en eenvoudiger te zullen zijn.

In 1996 verbaasde KONE de wereld met lancering van de KONE MonoSpace(r) - de eerste lift die de machinekamer overbodig maakte. Het KONE MonoSpace(r) platform is sindsdien uitgegroeid tot de standaard voor machinekamervrije liften in nieuwe gebouwen. Het productaanbod op basis van deze technologie werd uitgebreid en omvat nu alle soorten installaties, van goederenliften voor zware lasten tot snelle personenliften voor 's werelds hoogste wolkenkrabbers.

KONE MaxiSpace(tm)-technologie maakt het mogelijk deze productlijn uit te breiden met nieuwe toepassingen voor de markt van bestaande gebouwen. Van de 4,1 miljoen liften die in Europa in gebruik zijn, is ruim 66% al meer dan 20 jaar oud (bijna 45% werd gebouwd vóór 1970). In de meeste gevallen gaat het om kleine liften in appartementsgebouwen. Het KONE MaxiSpace(tm) platform is ideaal om deze bestaande liften te vervangen. Ook kunnen liften geinstalleerd worden in gebouwen waarin zich geen lift bevindt door smalle liftschachten te installeren in de trappenhuizen. De markt voor dit soort producten zal naar verwachting sterk groeien, aangezien zowel de bevolking als de geïnstalleerde liften verouderen.

Webcast en telefoonconferentie

Op maandag 29 maart begint om 14 u Nederlandse tijd een telefoonconferentie in het Engels voor journalisten. Die kan eveneens gevolgd worden als audio webcast op www.konecorp.com. Bellers krijgen rechtstreeks toegang tot de conferentie op het volgende telefoonnummer: +44 (0) 20 7162 0183

Wachtwoord: Kone

Een on-demand versie van de conferentie is later die dag beschikbaar op www.konecorp.com.

Verzender:

KONE Corporation

Opmerking voor uitgevers:

Foto's van KONE MaxiSpace(tm) en een filmpje van de werking ervan kunnen worden gedownload van www.konecorp.com. De koppeling is te vinden op de beginpagina.

KONE verkoopt, vervaardigt, installeert, onderhoudt en moderniseert liften en roltrappen, en biedt service-oplossingen aan voor automatische deuren en toegangspoorten van gebouwen. KONE is een onderdeel van KONE Corporation, dat in 2003 een totale netto-omzet boekte van EUR 5,3 miljard.

www.konecorp.com

Source: Kone

Voor verdere informatie kunt u terecht bij: Heikki Leppänen, senior vice president, Technology & R&D, tel. +358 (0)40 837 9990

29 mrt 04 11:21