1e persbericht van maandag 29 maart 2004

Eindhoven 29-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendieven gepakt

* Op het Stationsplein is zondag om 15.05 uur een 28-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij had geprobeerd op de Nieuwe Emmasingel een fiets weg te nemen. Toen hij bezig was het slot open te breken zei een passerende vrouw dat dat haar fiets was, waarop de dader vluchtte. Dankzij een goed signalement van de getuige kon de man aangehouden worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Op de Boutenslaan is zondag om 17.25 uur een 34-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij werd betrapt toen hij op de Stuiverstraat een fiets stal. De eigenaar van de fiets volgde de dader, maar raakte hem bij de St. Joriskerk kwijt. Op de Boutenslaan zag de gewaarschuwde politie de man rijden. Hij werd aangehouden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dieseldief aangehouden

Een 40-jarige Eindhovenaar is zondag om 22.55 uur op de Tongelresestraat aangehouden nadat hij op de Breitnerstraat betrapt was bij het stelen van dieselolie uit een vrachtauto. Hij was bezig de dieselolie met een tuinslang over te hevelen in een jerrycan. Bij het zien van de politie vluchtte hij. De man kon achterhaald worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Rijbewijzen ingenomen bij dronken bestuurders
* Een 28-jarige Helmondse automobilist moest maandag zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 1.35 uur op de Wolfstraat was betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 2,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Op de Kanaaldijk Noord West betrapte de politie om 5.25 uur een 38-jarige automobilist uit De Mortel op het rijden onder invloed. Zijn promillage was 1,55. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Neerkant: Motorrijder vliegt uit de bocht

Een 24-jarige motorrijder uit Deurne is zondagavond rond 22.50 uur gewond geraakt toen hij op de Koeweideweg met zijn motor uit de bocht vloog en van zijn motor viel. Hij is met onbekend letsel ter observatie in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Deurne: Man met gestolen bromfiets aangehouden

Een 22-jarige man uit Deurne is zondag om 16.40 uur in zijn woning aangehouden nadat in de berging bij zijn woning een gestolen bromfiets was aangetroffen. De politie had een tip gekregen dat de bromfiets daar zou staan. De verdachte, die vertelde dat hij de bromfiets gekocht had, is de cel ingegaan voor onderzoek. Hij wordt verdacht van heling.

Deurne / Lierop: Snelheidscontroles

* Zondagmorgen tussen 10.50 en 12.45 uur is op de Langstraat in Deurne een snelheidscontrole gehouden. Van de 847 passanten reden er 78 harder dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 121 km/u.
* Op de Rijksweg in Lierop is tussen 14.00 en 16.30 uur gecontroleerd op snelheid. Hier passeerden 2316 voertuigen de controlepost en 99 bestuurders deden dat te snel. De topper was 130 km/u. 80 mag.

Beek en Donk: Rijzadels gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Schoondonkseweg zijn in de nacht van zondag op maandag tien (paarden)rijzadels en hoofdstellen gestolen. Aan de achterkant van het gebouw is een stuk wand opengebroken.

Nuenen: Twee mannen na mishandeling aangehouden

Op de Eikelkampen in Nederwetten zijn zondag om 16.35 uur twee Eindhovenaren van 18 en 19 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij ongeveer drie kwartier eerder op de Europalaan in Nuenen een 20-jarige Eindhovenaar hebben mishandeld. Het slachtoffer had een hoofdwond en moest in het ziekenhuis behandeld worden. De twee verdachten waren na de mishandeling op een bromfiets weggereden. Door een goed signalement van getuigen konden de twee Eindhovenaren in Nederwetten aangehouden worden. De aanleiding voor de mishandeling is nog niet duidelijk. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Hapert: Inbraak in woning

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Orion. Aan de voorzijde is een draairaam opengemaakt. Uit de woning verdwenen een spelcomputer, een fotocamera, een portemonnee met 100,= en de autosleutels. Met deze sleutels werd de auto, een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken XJ-XS-98, meegenomen.

Waalre: Auto weg na inbraak

Tussen zaterdag 23.55 en zondag 17.00 uur is ingebroken in een woning aan Het Fort. De voordeur is via de brievenbus opgemaakt. Uit de woning werden een laptop en enkele sieraden gestolen. Met de weggenomen autosleutels werd vanaf de oprit de auto, een grijze BMW 520 met het kenteken 51-NR-DR, meegenomen.