AVERO ACHMEA
http://www.averoachmea.nl

Preventie bedrijfsgebouwen onder de maat.

Risico Reductie Plan
Preventieve maatregelen stimuleren bedrijfscontinuïteit

Avéro Achmea en Centraal Beheer Achmea introduceren het Risico Reductie Plan voor ondernemers. De nieuwe dienst omvat een risicobeoordeling van het bedrijf en een brandpreventie check. Dit met als doel de bedrijfscontinuïteit voor ondernemers te vergroten, criminaliteitsrisico's te verminderen en de schadelast bij calamiteiten te beperken.

De introductie van het Risico Reductie Plan is wenselijk gezien de toenemende vraag van ondernemers om veiligheid van bedrijfsgebouwen beter te waarborgen. Een eigen onderzoek wijst namelijk uit dat 65% van de bedrijven binnen 1 jaar na een grote brandschade het faillissement moet aanvragen. Bovendien blijkt dat 60% van de bedrijven voor 25% is onderverzekerd. Preventie van bedrijfsgebouwen is daarmee een zaak van zowel verzekeraar als klant.

Voor het vaststellen van verzekerde bedragen conform artikel 275 W.v.K is in het Risico Reductie Plan een taxatiedienst met forse korting opgenomen. Voor inbraakbeveiliging die voldoet aan de Borgregeling van het Nationaal Centrum voor Preventie en Blusmiddelen geeft het Risico Reductie Plan recht op kortingen die oplopen tot 40%. In de toekomst breiden beide Achmea bedrijven de nieuwe dienst uit met andere service onderdelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Avéro Achmea,
Bertwin Tiemersma,
Manager Externe Communicatie,

058-2979234 / 06-29077770

29 mrt 04 12:05