Productschap Diervoeder

29/03/2004

Enquête website PDV en Overheidsmonitor

Eind 2003 is door het PDV een enquête gehouden onder de gebruikers van de PDV website. Doel was inzicht te verkrijgen in de wijze waarop de gebruikers tegen de website en het gebruik ervan aankijken.

De enquête is in drie talen gehouden (Nederlandse, Engels en Duits). In totaal hebben 146 personen het formulier ingevuld.

Op een aantal aspecten kon een score van 1 (zeer slecht) tot 5 (zeer goed) worden gegevens. De resultaten hiervan waren: Aspect Score Aspect Score

Indeling 3,8 Leesbaarheid 3,6

Inhoud 4,0 Vindbaarheid 3,3

Vormgeving 3,8 Toepasbaarheid 3,8

Meertaligheid 3,9 Nieuwsbrief 4,2

Al met al wordt de site redelijk tot goed gewaardeerd, maar met name de punten leesbaarheid en vindbaarheid scoren lager en vragen extra aandacht.

Daarnaast konden suggesties en verbeterpunten worden aangegeven. De meest genoe mde punten waren:

Wetgeving intergraal opnemen

Informatie ordenen per soort bedrijf (b.v. grondstofleverancier, transportbedrijf)

Hoeveelheid informatie beperken/samenvatten

Informatie beter vindbaar maken

De verbeterpunten m.b.t. de website zullen waar mogelijk direct worden opgepakt en anders bij toekomstige updates worden meegenomen.

Het PDV bedankt alle deelnemers voor hun inbreng.

Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites 2003

Ook in ander verband is gebleken dat de vernieuwde website van het Productschap Diervoeder (www.pdv.nl) goed wordt ontvangen.

Dit blijkt uit een kwaliteitsonderzoek naar de digitale overheid, de Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites 2003. De PDV-site eindigde op de tweede plaats in de categorie publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties. Daarmee is het de hoogst genoteerde van alle productschappen. De site scoorde vooral goed op algemene informatie en interactiviteit en bestuurlijke informatie. Dit komt wellicht mede doordat de website actuele en volledige informatie biedt. Zo kwam in mei 2003 bijvoorbeeld de volledige GMP-regeling op de site te staan. Sinds eind 2003 staan ook alle bestuursstukken erop. De PDV-site trok in 2003 per dag gemiddeld 800 bezoekers.