Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 maart 2004

Aanhouding na stelselmatige stalking

Man valt mensen telefonisch lastig na lezen rouwadvertenties

Twente

Begin februari 2004 werd door een echtpaar uit de Hof van Twente aangifte gedaan van stalking. Al vele jaren werd dit echtpaar telefonisch lastig gevallen door een man. Het lastig vallen hield verband met het overlijden van hun zoon enige jaren geleden. Uit het onderzoek van de politie is vast komen te staan, dat één persoon vele mensen heeft lastig gevallen. Hij deed dit o.a. na het lezen van overlijdensadvertenties in diverse kranten. Er bestond geen relatie tussen deze persoon en de overledenen en/of nabestaanden. Dinsdag 23 maart jl. heeft de politie de man, een 44 jarige uit Markelo, aangehouden. De verdachte is vrijdag 26 maart door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. Tot nu toe zijn ook van andere slachtoffers aangiften en verklaringen opgenomen. Tijdens de contacten die de politiemensen hebben met slachtoffers, blijkt dat een en ander bij de slachtoffers opnieuw veel emoties te weeg brengt, ondanks het feit dat sommige van deze stalkingen al enkele jaren geleden gepleegd zijn. Stalking is sinds 2000 strafbaar. Bij stalking moet er sprake zijn van stelselmatigheid, vandaar dat de politie met name in Twente bezig is mensen te benaderen aan de hand van telefoongegevens van de verdachte. Indien er in deze gevallen sprake is van stalking, zal dit in het proces-verbaal worden meegenomen. Slachtoffers die behoefte hebben aan hulp, na telefonisch contact met de politie of na het lezen van dit bericht, kunnen hierover contact opnemen met bureau slachtofferhulp onder nummer 074-2429115 b.g.g. 0900-0101 (lokaal tarief). (bps: 04-013853)

Zinloos geweld

Jongen door nog onbekende ernstig mishandeld, ligt nog in ziekenhuis

Reutum

Zondagmorgen 28 maart omstreeks 03.00 uur werd gemeld dat aan de Kerkstraat in Reutum een jongen ernstig was mishandeld. Bleek dat een 18 jr. jongen uit Geesteren van een nog onbekende een klap in zijn gezicht had gekregen. De 18 jr. heeft dusdanige verwondingen in zijn gezicht opgelopen, o.a. afgebroken hoektand en open geslagen kin dat hij door een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij voor behandeling van zijn verwondingen is opgenomen. Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer bij iemand anders een plastic vorkje wegnam toen deze persoon een gehaktbal wilde opeten. Een tot nu toe nog onbekend gebleven persoon deelde daarop de klap uit waarop het slachtoffer op de grond viel. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de klap of met andere mensen die wellicht iets over de dader weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem 0800-7000. (bps: 04-037898)

Honden vergiftigt

Twee honden overleden na eten voedsel wat vergiftigt was

Almelo

Zondag de 28e maart werd door de eigenaresse van een 10 maanden oude border collie gemeld dat haar hond zaterdag de 27e plotseling ziek was geworden en daarna was overleden. De dierenarts had vastgesteld dat het beestje was overleden ten gevolge van het eten van een zwaar soort vergif. Het vermoeden bestaat dat dit vergif in aardappelen heeft gezeten die in de maaginhoud van de hond werden aangetroffen en wat voedsel is wat hij van zijn bazin nooit kreeg. In dezelfde buurt, omgeving Bevrijdingslaan in Almelo, is kort geleden nog een puppy, aan waarschijnlijk een zelfde soort vergif, overleden. De politie waarschuwt hondenbezitters om op te letten wat hun hond eet. (bps: 04-037973)

Diefstal auto en auto terug

Auto gestolen en gestolen auto teruggevonden

Enschede

Zondagmorgen 28 maart om ongeveer 11.45 uur ontdekte een eigenaresse van een grijze Fiat Uno, met het kenteken GL-PV-17, dat haar auto was ontvreemd. De auto had geparkeerd gestaan voor haar woning aan de GJ van Heekstraat in Enschede. Diezelfde zondag omstreeks 17.30 uur viel het een getuige op dat drie personen aan de Weegschaalstraat een auto verlieten en deze achter lieten zonder de auto af te sluiten. Bij controle van de auto bleek het te gaan om een Fiat Uno die op 20 maart j.l. was ontvreemd aan de Gelderlandstraat in Enschede. De eigenaar is in kennis gesteld en de auto is afgesleept. Een onderzoek, samen met de getuige, naar de drie mannen die uit de auto stapten, heeft niet opgeleverd. (bps: 04-037993 - 04-038070)

Antennes vernielt

Van 15 auto's antennes vernielt of afgeschroefd

Enschede

In de nacht van zaterdag op zondag 27 op 28 maart, zijn van in totaal vijftien auto's de antennes vernield of afgeschroefd. Zeven stuks zijn of vernield of nog heel weer teruggevonden. Zondagmorgen werd duidelijk dat aan de Aronskelkstraat - Ranonkelstraat en Speenkruidstraat in Enschede, vandalen bezig waren geweest om antennes van auto's te vernielen. In totaal zijn vijftien auto's aangetroffen waarvan de antenne of was afgebroken dan wel van de auto was afgeschroefd. Zeven antennes, waarvan er vijf nog in takt zijn, werden op de hoek Speenkruidstraat - Akeleistraat teruggevonden. De politie heeft deze antennes meegenomen en de eventuele eigenaren kunnen deze op het politiebureau Enschede - Oost terugkrijgen. Het vermoeden bestaat dat een en ander rond de klok van drie uur heeft plaatsgevonden omdat een getuige toen veel lawaai op straat heeft gehoord. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-037990)

Auto's met verf bespoten

Zeven geparkeerde auto's in dezelfde straat, met verf bespoten

Haaksbergen

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart zijn aan de Julianastraat in Haaksbergen zeven geparkeerde auto's met witte verf bespoten. De auto's stonden alle zeven aan de rechterzijde van de rijbaan geparkeerd, gezien vanuit de richting van de Sterrenbosstraat. De witte verf is met een streep over de gehele lengte van de auto gespoten. Uiteraard wil de politie ook in dit geval graag in contact komen met eventuele getuigen. (bps: 04-038057)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --