Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 29 maart 2004

* MAN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN VAN AUTO BEROOFD

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks elf uur werd in de Heer Danielstraat een 23-jarige man uit Rotterdam van zijn auto, een zwarte BMW, beroofd. Het slachtoffer zat samen met een 24-jarige man eveneens uit Rotterdam in de auto, toen plotseling de portieren door twee onbekende mannen werden geopend. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de twee Rotterdammers uit de auto getrokken. Vervolgens stapten de overvallers in de auto en reden weg in de richting van de Dormuntstraat. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* HOOGBEJAARDE VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks half zes werd op de Claes de Vrieselaan een 86-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar handtas. Hierbij raakte de vrouw gewond. Het slachtoffer werd door drie jongens aangesproken, waarbij plotseling één van de verdachten de handtas uit haar handen trok. Hierbij kwam de vrouw ten val terwijl het drietal, met de handtas, vervolgens ijlings de benen nam in onbekende richting. De vrouw, waarvan haar schouder uit de kom was geschoten, werd door personeel van de AZR-R vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* MAN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagmiddag omstreeks half één liep een 67-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel hersenletsel op bij een aanrijding op de Capelseweg.
Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur en kwam met zijn auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal.
Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.


* MAN ONDER BEDREIGING MES BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half zeven werd een 23-jarige man uit Naaldwijk op het Van der Werffplein beroofd. Het slachtoffer werd door drie mannen benaderd die hem onder bedreiging van een mes beroofden van zijn ketting en horloge. De daders werden na een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield zondagavond snelheidscontroles op het Weena en de Coolsingel.
Tussen kwart voor zeven en kwart voor negen reden 19 van de 634 automobilisten te hard op het Weena. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Tussen kwart over tien en elf uur hielden 7 van de 257 passanten zich niet aan de maximum snelheid op het Weena. Hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur. Op de Coolsingel flitste de radar tussen half tien en kwart over tien en van elf tot twaalf uur, 8 van de 406 passerende auto's. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur in plaats van de maximum snelheid van 50 km/uur.

Uitgave zondag 28 maart 2004

* BLOEDSPOOR LEIDT NAAR HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen werd in een woning aan de Koppeldijk een hennepkwekerij ontdekt. Surveillerende politiemensen zagen op straat een bloedspoor dat liep naar een woning op de tweede etage van een flatgebouw. Een ruitje van de voordeur was vernield. Na aanbellen, opende een 34-jarige Schiedammer de deur. De man had een flinke snijwond aan zijn hand. De man deed een warrig verhaal over de verwonding en verklaarde dat hij alleen in de woning van zijn vriendin was. Vooralsnog kon niet van enig geweldsmisdrijf blijken. Echter bij onderzoek in de woning werd in een kamer een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 240 hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De 34-jarige Schiedammer werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* VIER MANNEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks half tien werden op de Samuel Esmeijerplein vier Rotterdammers van 20-, 20,- 36- en 42-jaar oud aangehouden onder andere ter zake van openlijke geweldpleging. De politie had een melding gekregen dat de mannen op het Marius Bolkplein en Samuel Esmeijerplein diverse strafbare feiten pleegden, waaronder winkeldiefstal. Ook bleek dat zij kort daarvoor vernielingen hadden aangericht op de Bilderbleekplaats. Eerder op de dag omstreeks half negen hadden de vier mannen zich agressief gedragen in een hotel aan de Koningslaan. Na politiebemoeienis, waarbij de politie koos voor het waarborgen van de veiligheid van de hotelgasten, verlieten de vier mannen het hotel en reden weg in een personenauto. Deze auto werd later leeg aangetroffen in de directe omgeving van de Bilderbleekplaats. De vier verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk werd de 36-jarige hoofdverdachte inverzekering gesteld.


* UITSLAANDE BRAND DOOR HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag tegen middernacht ontstond brand in een woning aan de Aelbrechtskade. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk is de brand ontstaan als gevolg van onvakkundige aanleg van de stroomtoevoer voor de kwekerij. Er was tevens sprake van diefstal van de stroom. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in.