Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel - Veenendaler gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 29-03-2004

Een 30-jarige automobilist uit Veenendaal is maandagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op De Dreef, ter hoogte van de Verlengde Hopeseweg in Scherpenzeel. Het ongeval deed zich omstreeks kwart voor elf voor, toen de Veenendaler vanaf de Verlengde Hopeseweg De Dreef op wilde rijden. Op dat moment draaide een lijnbus vanaf De Dreef de Verlengde Hopeseweg op. Vermoedelijk had de Veenendaler daardoor een over De Dreef naderende vrachtauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Nieuwleusen over het hoofd gezien. De Nieuwleusenaar kon de aanrijding niet meer voorkomen, waarna beiden op elkaar botsten. De Veenendaler raakte daarbij gewond en is met ondermeer hoofdletsel overgebracht haar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede. Door de buschauffeur was aan het slachtoffer de eerste hulp verleend in afwachting van de komst van de hulpdiensten. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen; Proces-verbaal na mishandeling

Publicatiedatum: 29-03-2004

De politie in Wageningen (unit Zuid) heeft proces-verbaal op gemaakt tegen een 31-jarige Edenaar. De man maakte tijdens zijn verblijf bij zijn 20-jarige vriendin in Wageningen niet alleen amok, maar mishandelde haar ook daadwerkelijk (aldus de aangifte). Op 10 januari liep dit zo uit de hand, dat zij met een pijnlijke nek en een geïrriteerd oog aangifte heeft gedaan.

Terwijl de vrouw wat kleding bij elkaar zocht, viel een gas/alarmpistool uit de kledingkast. Dit wapen is door de politie onderzocht. De aangehouden verdachte ontkent de feiten. Het wapen is niet van hem. De mishandeling heeft hij niet gepleegd. Reden genoeg voor de politie om - in overleg met Justitie - proces-verbaal op te maken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---