Politie Amsterdam-Amstelland

Buitenfunctiestelling
29-3-2004. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft een medewerkster buiten functie gesteld. Het gaat om een 27-jarige surveillante van de Dienst Executieve Ondersteuning. Zij was tijdelijk gedetacheerd aan het zesde district en wordt verdacht van diefstal.
Getuigen gezocht: man neergestoken
Bureau Waddenweg
29-3-2004. In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 22-jarige man zwaargewond nadat hij meerdere keren met een mes werd gestoken. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De hevig bloedende jongen werd op straat aangetroffen. Een uit de hand gelopen straatroof lijkt ten grondslag te liggen aan de steekpartij. Volgens getuigen zouden twee ongeveer 20-jarige jongens zijn weggerend in de richting van het winkelcentrum aan het Buikslotermeerplein, vlak voordat het slachtoffer werd gevonden.
Bent u getuige geweest van het misdrijf, bel dan met de recherche van bureau Waddenweg: (020) 559 2121.
Zwaargewond na ongeval met tram
29-3-2004. Zaterdag rond halfdrie raakte een 63-jarige toerist uit Duitsland ernstig gewond aan zijn hoofd toen hij tegen een tram liep. De bestuurder van de tram verklaarde later dat hij de man had zien staan op een vluchtheuvel, ter hoogte van het Koninklijk Paleis. Toen de tram was langsgereden, zag de trambestuurder ineens dat de man op de grond lag.

De traumahelikopter rukte uit om assistentie te verlenen en landde op de Dam, waar op dat moment een demonstratie aan de gang was. Hoe het slachtoffer ten val is gekomen is nog niet duidelijk. De ongevallendienst onderzoekt het ongeval.

---
Dak van supermarkt in brand
29-3-2004. Zondagmiddag rond halfvijf rukten de hulpdiensten uit voor een brand bij een supermarkt aan de Meeuwenlaan. Het dak van het pand stond in brand. Ongeveer 20 omliggende woningen werden ontruimd vanwege de rook. De brandweer gaf een uur later het sein "brand meester". De stichting Salvage is, vanwege de grote rookschade, ingezet om te bekijken of bewoners hun woningen weer in kunnen. bureau Houtmankade via: (020) 559 2821.
Rijbewijzen ingenomen bij snelheidscontrole
29-3-2004. Zaterdagmiddag en zondagavond vonden er op de Haarlemmerweg snelheidscontroles plaats. 22 Hardrijders werden door de politie geconfronteerd met hun rijgedrag. Zeven van hen moesten hun rijbewijzen inleveren. De "topscorer" reed 65 kilometer per uur te hard. Een andere snelheidsduivel had ook nog eens drie gladde banden, dus moest hij tevens zijn kentekenbewijs inleveren.
---

Twee gewonden bij brand in woning

29-3-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag woedde er een hevige brand in een woning aan de Van Woustraat. Twee bewoonsters liepen rookvergiftiging op en moesten worden behandeld in een ziekenhuis. Ook liep een van de slachtoffers beet- en krabwonden op toen zij een kat uit het pand redde.

Een brandende sigaret op een bankstel lijkt de oorzaak van de brand. De van Woustraat werd tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. De stichting Salvage heeft zich inmiddels over de bewoners van het pand ontfermd. Alle woningen in het pand kunnen na schoonmaakwerkzaamheden weer gebruikt worden.