Gemeente Ede

Grofvuilactie in april

GROFVUILACTIE - in de maand april

De Afvalcombinatie organiseert in april een grof vuil actie. Het grof tuinafval wordt dan tegen een gereduceerd tarief van EUR 8,00 per m³ opgehaald. Het brengen van grof tuinafval naar het Afvalbrengstation is in die maand gratis. Op zaterdag 3 en zaterdag 24 april is het brengen van grof huisvuil naar het Afvalbrengstation ook gratis.

Normaal gesproken is het aanbieden van grof huisvuil en grof tuinafval niet gratis. De eigen bijdrage - slechts 20% van de totale kosten - is ingevoerd om een rechtvaardiger verdeling van de kosten te krijgen en om de afvalstoffenheffing niet te veel te laten stijgen.

Het aanbieden van grof vuil gebeurt helaas wel eens onaangemeld. Het wordt ook vaak zomaar bij een cocon van een flat neergezet of in het buitengebied gestort. Dat is jammer. Het opruimen van dat afval is veel duurder dan wanneer het op de normale wijze was aangeboden. Nu moet iedereen, via de afvalstoffenheffing, meebetalen aan de dure opruimingskosten. Wanneer u grof vuil heeft aan te bieden moet u dat altijd aanmelden bij de Afvalcombinatie. Het laten ophalen van uw grof vuil kost slechts

EUR 13,00 per m³. Wanneer u het op deze manier doet kunt u ervan verzekerd zijn dat het ook wordt opgehaald en wordt uw woonomgeving ook veel minder vervuild. En daar werken we met zn allen voor. Brengen op het Afvalbrengstation is nog goedkoper. Dan kost het u slechts EUR 6,50 per m³.

In het voor- en najaar komt er veel snoeiafval uit de tuinen vrij. Om u tegemoet te komen kunt u dat in de maand april tegen een gereduceerd tarief op laten halen. Het brengen is dan zelfs gratis. Op de eerste en de laatste zaterdag van april kunt u ook ander grof vuil gratis aan het afvalbrengstation aanbieden.

Spelregels

Om de actie goed te regelen en tegen zo laag mogelijke kosten te doen, zijn er wel enkele spelregels aan verbonden. Die zetten wij graag voor u op een rij.

Grof tuinafval laten ophalen

* In de maand april halen we grof tuinafval tegen een tarief van EUR 8,00 per m³ opgehaald (normaal is het tarief EUR 13,00 per m³);
* De ophaaldagen zijn op donderdag 1, 8, 15, 22 en 29 april;
* U meldt het tuinafval uiterlijk de dag daarvoor vóór 12.00 uur telefonisch aan; bundel het tuinafval in handzame pakketten en doe er een touw omheen, of doe het afval in een grote (milieuvriendelijke) papieren zak. Die zakken zijn bij de meeste supermarkten verkrijgbaar;

* De lengte van de pakketten mag niet groter zijn dan 1,50 m;
* U mag tot 2 m³ aanbieden. Heeft u meer dan brengen wij de kosten in rekening;

* U zet het tuinafval 's morgens om 7.30 uur buiten (dus niet de avond daarvoor).

Grof tuinafval zelf brengen
In de maand april kunt u grof tuinafval tot een maximum van 2 m³ per keer gratis naar het Afvalbrengstation brengen. Brengt u meer dan 2 m³ tuinafval dan berekenen we over het meerdere het normale tarief van EUR 6,50 per m³. Het Afvalbrengstation is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 15.00 uur, op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Grof huisvuil zelf brengen

* Op de zaterdagen 3 en 24 april kunt u grof huisvuil gratis storten bij het Afvalbrengstation. Geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur;
* Voor de gratis aanbieding komt het volgende in aanmerking: huisraad, meubilair, kasten (geen keukenblokken), bedden en ledikanten; vloerbedekking, zoals tapijt en zeil, (geen parket, plavuizen e.d.); huishoudelijke apparaten;

* Voor al het overig grof vuil geldt het normale tarief.;
* Meubilair, kasten (geen keukenblokken), bedden en ledikanten en huishoudelijke apparaten kunt u, mits in redelijke staat, ook altijd gratis naar het Kringloopcentrum brengen of op laten halen.

Wist u overigens dat het in de maanden maart tot en met mei en september tot en met november iedere week mogelijk is om snoeiafval gescheiden van de rest van het grof vuil op te laten halen? De ophaaldag is donderdag, meldt het uiterlijk woensdag om 12.00 uur aan.

Adressen en telefoonnummers
Telefonisch aanmelden van grof vuil en grof tuinafval, wanneer u dat op wilt laten ophalen: 64 81 60, of (0900) 20 20 161, bij voorkeur vóór 12.00 uur aanmelden.
Adres: Afvalbrengstation, Neonstraat 4 in Ede of het Kringloopcentrum, Frankeneng 4 in Ede, tel. 63 28 18.

Het Afvalbrengstation is verplaatst
U bent jarenlang gewend om uw grof vuil te brengen naar het Afvalbrengstation aan de Buijs Ballotstraat in Ede. Echter, in november 2003 is de Afvalcombinatie, samen met het nieuwe Afvalbrengstation verhuisd naar de Neonstraat in Ede. De Neonstraat is te vinden op het nieuwe industrieterrein `De Kievitsmeent`. Wanneer u vanaf Ede over de Rijksweg 224 richting Veenendaal rijdt is direct na de nieuwe kruising met de A30 het industrieterrein `De Kievitsmeent` aangegeven. Vanaf de Rijksweg 224 gaat u tweemaal linksaf, dan komt u vanzelf bij de Afvalcombinatie.

bijgewerkt op: 29-03-2004 09:23