VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone introduceert eerste megapixel camera telefoon

Vodafone introduceert eerste toestel met digitale camera fotokwaliteit in Nederland

Exclusief Vodafone live! toestel realiseert fotokwaliteit van digitale camera

Maastricht, 29 maart 2004 - Vodafone Nederland introduceert de eerste mobiele telefoon voor GSM-netwerken met een megapixel camera met dezelfde fotokwaliteit als een digitale camera: de Sharp GX30, de nieuwste toevoeging aan haar serie exclusieve Vodafone live! toestellen. Het nieuwe toestel is de opvolger van de Sharp GX10, GX10i en de GX20 die behoren tot de best verkopende toestellen in het Vodafone live! assortiment. De Sharp GX30 zal vanaf 5 april 2004 verkrijgbaar zijn in de winkel.

De state-of-the-art Sharp GX30 beschikt over een ingebouwde CCD-camera die in staat is kwaliteitsfoto's te leveren met een resolutie van één miljoen pixels, de eerste in zijn soort in Europa. Vodafone klanten kunnen nu foto's maken die geschikt zijn om te worden afgedrukt, waardoor het meenemen van een aparte digitale camera niet meer nodig is. Overige nieuwe eigenschappen zijn een groot LCD kleurenscherm van 262x144 pixels, een uitneembare SD-geheugenkaart met meer capaciteit en gebruiksgemak, en een MP3-speler waarmee klanten hun favoriete muziek kunnen afspelen op hun toestel. Daarnaast kunnen Vodafone klanten door hen opgenomen korte videofragmenten van ongeveer 10-20 seconden als video MMS te versturen met de GX30, net als met het eerdere model de GX20.

///////////////

Afbeeldingen van de GX30 vindt u op: http://www.vodafone.com/media

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 130,4 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 12 landen.