Politie Friesland

Politieberichten van 29/3 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 29-03-2004 - Voor verder informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contcat opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: diefstal motor
Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend is vanaf een bedrijfsterrein aan de Celsiusweg een vuilwaterpomp gestolen. De pomp en een aanzuigslang, waarde ongeveer 5000 euro, stonden achter een afgesloten hek. Om op het torrein te komen (of er juist af) zijn de bouten uit het hek gehaald. Namens het bedrijf deed een 57-jarige man uit Burgum aangifte.

Pingjum: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan De Alde Haven. Men verschafte zich de toegang door een ruit in te slaan. De gehele woning werd doorzocht. Er werden computerspullen en dvds ontvreemd. De 26-jarige bewoner deed aangifte.|

Jubbega: auto over de kop
Maandag omstreeks 07.00 uur vond op de Schoterlandseweg een aanrijding plaats. Een 49-jarige man uit Nij Beets reed met zijn bestelauto richting Oosterwolde en sloeg linksaf een inrit in. Hij had daarbij een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Elsloo over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bestelauto ging door de klap over de kop en kwam tot stilstand tegen een grote steen en een reclamebord. . De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis in, maar bleek wonder boven wonder slechts enkele schrammetjes te hebben opgelopen. Hij kon direct weer naar huis. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: inbraak wijkgebouw
Afgelopen weekend is ingebroken in het wijkgebouw aan de Huizumerlaan. Men kwam binnen via een dakraam, waarna een deur werd geforceerd. Een stereo-installatie werd ontvreemd. Namens de wijkvereniging deed een 74-jarige man uit Leeuwarden aangifte.

De Blesse: man onwel na containerbrand
Maandag omstreeks 07.30 uur werd de politie gewaarschuwd omdat een man zich onwel voelde door rookontwikkeling in een loods op een bedrijfsterrein aan de Engelsesteeg. Deze man, een 22-jarige inwoner van Steggerda, was omstreeks 05.45 uur aan het werk gegaan in de loods. In de loods stond toen veel rook. Dit was afkomstig van een brandende container, die eveneens op het bedrijfsterrein stond, maar van een ander bedrijf was. De man was toch maar aan het werk gegaan, totdat hij zich niet goed voelde worden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis Tjongerschans.
Uit onderzoek is gebleken dat op zondag het bedrijfsterrein was opgeruimd en dat de container door personeelsleden was aangestoken. De container brandde nog steeds. De brandweer en de afdeling milieu werden gewaarschuwd. Zij stellen een onderzoek in naar het mogelijk vrijkomen van schadelijke stoffen.

Franeker: inbraak horecabedrijf
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een horecabedrijf aan de Voorstraat. Men kwam binnen via een dakraam. Een gokkast werd opengebrorken en een bedrag van ongeveer 10 euro werd gestolen. Namens het bedrijf deed een 22-jarige man uit Franeker aangifte.