Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


29 maart 2004


Ermelo - Motorrijders raken rijbewijs kwijt

Op de Flevoweg werden zaterdag rond 14.50 uur door agenten van het verkeershandhavingsteam twee motorrijders aangetroffen die 145 km/u reden. Van de twee, een 25 en een 23 jarige inwoner uit Voorhuizen, werd het rijbewijs ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Ermelo - Bestuurster valt in slaap


Zondag omstreeks 16.20 uur raakte een 59 jarige automobiliste uit Apeldoorn gewond. De vrouw reed over de Flevoweg richting Speuld. Op een gegeven moment viel ze in slaap en schrok wakker doordat ze in de berm terecht kwam. Hierop heeft ze geprobeerd weer op de weg te komen. Ze belandde in een sloot en sloeg over de kop. Zij kon zelf uit de auto komen en werd geholpen door omstanders. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Dronken achter het stuur


Een 42 jarige automobilist uit Harderwijk werd zondag rond 19.00 gecontroleerd op de Guido Gezellelaan. De man blies 3,0 prom. Bleek dat het rijbewijs van de man reeds ingevorderd en ongeldig verklaard was. De auto werd in beslag genomen en proces verbaal wordt opgemaakt.


Hierden - Auto in brand


Afgelopen nacht stond omstreeks 01.00 een auto in brand aan de Boonenweg. De brandweer heeft de brand geblust, maar had aanzienlijke brandschade. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk werd aangestoken.


'T Harde - Langs de snelweg


Zondagmorgen werd rond 06.25 uur een 21 jarige inwoner uit Wezep langs de snelweg Amersfoort - Zwolle aangetroffen. Omdat er na een het stappen geen taxi meer reed, was de jongeman maar gaan lopen. Hij had daarbij de kortste weg genomen. De man kreeg werd door agenten afgezet bij de afrit Wezep, maar kreeg wel een bekeuring.


Putten - Containerbrand


Bij een supermarkt aan de Klaas Bosstraat stond zondag omstreeks 22.15 uur een container met daarin karton in brand. De brandweer heeft de brand geblust. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan en een onderzoek wordt ingesteld.


Putten - Diverse boetes


Bij controle op verschillende locaties vielen zondag de volgende bekeuringen: 5x overschrijding van de max. snelheid van 60 km/u, 1x inhalen bij inhaalverbod, 3x niet dragen autogordel en 4x parkeren bij parkeerverbod.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --