Friesland Coberco Dairy Foods

29 maart 2004

DubbelDrank wordt Appelsientje DubbelDrank

Vanaf eind maart 2004 wordt DubbelDrank van Riedel Drinks onder de merknaam Appelsientje DubbelDrank op de markt gebracht. De verandering van merknaam past in het beleid van Riedel Drinks het aantal merken te verminderen en meer vruchtensappen onder het merk Appelsientje te verkopen.

Appelsientje DubbelDrank bestaat uit een reeks van zes vruchtendranken die steeds een combinatie zijn van twee vruchten zoals Sinaasappel & Perzik en Passie & Peer. Kenmerkend voor de vruchtendranken is de volle rijke smaak van verrassende vruchtencombinaties. Nieuw is Appelsientje DubbelDrank Mango & Guanabana, een combinatie van twee tropische vruchten, die met name jongeren zal aanspreken.

Appelsientje
Sinds het najaar van 2003 worden vruchtensappen als Goudappeltje en Fruitdruifje verkocht onder het merk Appelsientje. Nu volgt het DubbelDrank assortiment. Door meer producten onder dezelfde merknaam te verkopen wordt het familieverband tussen verschillende sappen versterkt en zijn consumenten eerder geneigd ook de minder bekende sapvarianten te proberen. De keuze voor Appelsientje als het overkoepelend vruchtensapmerk is gebaseerd op de bijzonder hoge merkbekendheid van Appelsientje. Daarbij wordt Appelsientje gezien als een kwalitatief uitstekend, betrouwbaar en actief merk.

Onderzoek heeft aangetoond dat consumenten het heel logisch vinden dat onder het merk Appelsientje een reeks van sappen wordt aangeboden. De duidelijke A op de verpakking zorgt voor een betere herkenbaarheid van het totale assortiment in het winkelschap. De smaakaanduiding van de verschillende varianten aan de voor- en bovenzijde van de verpakking is recent nog verder verbeterd. Nu al blijkt uit de verkopen dat consumenten sneller andere varianten van Appelsientje proberen. Hierdoor ontstaat een grotere variatie in het gebruik. Ook herkennen consumenten nu eerder nieuwe smaken die aan het assortiment Appelsientje zijn toegevoegd.

Riedel Drinks is onderdeel van Friesland Coberco Dairy Foods en in Nederland marktleider op het gebied van vruchtensappen, vruchtendranken, vruchtenlimonades, zuivel- en sportdranken. Merken die Riedel Drinks voert zijn onder meer: Appelsientje, DubbelFrisss, CoolBest, Taksi, Chocomel, Fristi en Extran. In het vruchtensappenassortiment heeft Riedel Drinks een marktaandeel van 45 procent.