Ministerie van Defensie


---


---

Foto: Dennis Bekkers (blauw) gaf er in de voorrondes blijk van over een uitstekende vorm te beschikken. Hier vecht hij met overtuiging tegen de Nederlander Mohamed Bouchareb (Hennie Keeris)

Weekend sportuitslagen

29-3-2004 10:49:00

Afgelopen weekend gaf een wisselend beeld te zien voor wat betreft de prestaties van de Defensie topsporters. Voor drie van hen schutter Dick Boschman, judoka Deborah Gravenstijn en taekwondoa Dennis Beckers was er alle reden tot juichen. Helaas zag floretschermster Indra Angad-Gaur echter de Olympische kwalificatie aan zich voorbijgaan.

Dennis Bekkers
Luchtmachtkorporaal Bekkers won zaterdag (27 maart) de Open Nederlandse Kampioenschappen taekwondo. In de finale tot 767 kg zegevierde hij over Chin-Hsing Huang, de heersend wereldkampioen uit Taiwan. Toch is Huang al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen en Bekkers niet, omdat de Taekwondo Bond Nederland hem niet heeft geselecteerd voor deelname aan de kwalificatiewedstrijden.

Deborah Gravenstijn
Eerste luitenant Gravenstijn (Koninklijke Luchtmacht) veroverde zaterdag op het A-toernooi van Tallin in Estland een gouden medaille in de klasse tot 57 kilogram. In de finale klopte ze de Duitse Bonisch met ippon. Gravenstijn is al geplaatst voor de Olympische Spelen in Athene.

Dick Boschman
Landmachtsergeant Boschman behaalde zaterdag de zilveren medaille op het onderdeel luchtgeweer bij de Europese kampioenschappen in het Hongaarse Gyor. Ook hij weet zich verzekerd van een kwalificatie voor Athene.

Indra Angad-Gaur
Voor eerste luitenant Angad-Gaur (Koninklijke Luchtmacht) is de Olympische droom voorbij. In Sint Petersburg had de floretschermster een plaats bij de laatste acht moeten bereiken om kwalificatie af te dwingen. De Italiaanse Elisa di Francesca versperde haar echter de weg. Angad-Gaur kwam niet verder dan de laatste 32 en zal nu ook dalen op de wereldranglijst.