Gemeente Stede Broec 29-3-2004
Belastingaanslag 2004 gemeentelijke belastingen

Eind maart worden de aanslagen gemeentelijke belastingen verzonden. Omdat al die belastingen op één biljet staan vermeld, moet u een flink bedrag in twee termijnen betalen. Niet iedereen kan of wil dat. De gemeente komt u graag tegemoet en biedt de mogelijkheid om het totale belastingbedrag in zes gelijke maandtermijnen van uw rekening af te schrijven. Ook kunt u kwijtschelding vragen.

Gespreide betaling
Als u de aanslag in termijnen wilt betalen moet u de gemeente machtigen om het bedrag automatisch van uw rekening af te schrijven.

Als u al eerder een machtiging tot automatische incasso hebt gegeven, hoeft u dat niet opnieuw te doen. De machtiging blijft geldig totdat u die zelf opzegt.

Kwijtschelding
U kunt ook kwijtschelding van deze belastingen aanvragen. Hiervoor moet u een formulier invullen.

Als u al kwijtschelding van Waterschapsbelasting heeft aangevraagd, hoeft u geen kwijtschelding van gemeentelijke belastingen aan te vragen. Het Hoogheemraadschap stuurt de kwijtscheldingsformulieren die daar zijn binnengekomen naar ons. Wij kijken of u ook recht heeft op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Van die beslissing krijgt u van ons bericht.

Meer weten?
In het gemeentehuis ligt een folder klaar met uitgebreide informatie over gespreid betalen en over kwijtschelding. Ook is daar een aanvraagformulier voor deze regelingen verkrijgbaar. Als u niet langs kunt komen, belt u dan even. We sturen u de folder of het formulier dan toe.