Stad Utrecht middag, 15.40 uur

Utrecht 29-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Actieweek tegen inbraak in auto's

Van maandag 22 tot en met donderdag 25 maart vond er in De Uithof en het bedrijventerrein Rijnsweerd Noord een grootscheepse actie Niets erin... Niets eruit plaats. Alle geparkeerde autos in de omgeving van het UMC, het WKZ, de kliniek diergeneeskunde en op de parkeerplaatsen van de universiteit werden door de politie in nauwe samenwerking met de toezichthouders van de stichting Stadstoezicht, de beveiligingsdienst van het UMC en de bedrijfsbeveiliging van de universiteit, bekeken op aanwezigheid van waardevolle goederen.

Tijdens de actieweek werden in totaal 12.565 voertuigen gecontroleerd. Bij alle gecontroleerde voertuigen werd een flyer onder de ruitenwisser gedaan. Op de flyer staat of de auto prima of fout was achtergelaten. In 1892 gevallen was er sprake van zichtbare buit. 81 Voertuigen waren helemaal niet afgesloten. Met deze actie wil de politie autobezitters erop wijzen hoe ze een mogelijkeinbraak in hun auto kunnen voorkomen. Dat het regelmatig herhalen van deze actie in dit gebied succesvol is, blijkt wel uit de cijfers van auto-inbraken. In 2002 werden 133 auto-inbraken in dit gebied gemeld bij de politie. Dit bleek in 2003 gedaald te zijn met 76 stuks. Bovendien was tijdens de actieweek personeel van een autoruiten herstelbedrijf met apparatuur aanwezig in De Uithof. In totaal deden 54 autobezitters mee aan deze graveeractie.

Twee mannen voor diefstal auto aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen twee mannen aangehouden die verdacht worden van tanen zonder betalen en het verduisteren van een auto.

Omstreeks 09.35 uur kreeg de politie een melding dat bij het benzinestation aan het 24 oktoberplein een auto na het tanken was weggereden zonder te betalen. Ook wisten getuigen te melden dat op het voertuig diverse kentekenplaten gemonteerd zaten. De agenten konden het voertuig ter hoogte van de Kon.Wilhelminalaan een stopteken geven en de 21-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) aanhouden.

De bestuurder verklaarde de auto voor een proefrit meegenomen te hebben. De agenten vertrouwden het niet en lieten de man aanwijzen waar hij de auto had meegekregen. Uiteindelijk lukte het een 31-jarige medeverdachte uit Utrecht op de Vaartserijnstraat aan te houden. De mannen hadden de auto vrijdag 26 maart bij een bedrijf aan de autoboulevard in Utrecht meegekregen voor een proefrit en niet meer teruggebracht. Beiden werden voor verhoor ingesloten.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie van het districtsbureau Utrecht noord heeft maandagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tot aan 13.30 uur werd gecontroleerd op de Brailledreef. In totaal werden 38 bromfietsen gecontroleerd en 35 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen vielen voor een te hoge constructiesnelheid. Ook werd bekeurd voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet hebben of kunnen tonen van een verzekeringsbewijs en het rijden op gladde banden.